Nenad Kočović (u sredini) ©MN Press
Nenad Kočović (u sredini) ©MN Press

Junak Kolubare u Humskoj: Očekivao sam konkretniji Partizan, očigledno da su u problemu

Vreme čitanja: 6min | čet. 09.03.23. | 10:25

Nenad Kočović uz odlično obavljene defanzivne zadarke na gostovanju crno-belima zabeležio i asistenciju, posle remija (1:1) ne skriva optimizam

Uzdrmani Partizan u okviru 25. kola Mozzart Bet Superlige pretrpeo je novi šamar, ovaj put od Kolubare koja je uspela da iz Humske odnese bod (1:1) i tako nastavi sa vrlo dobrim izdanjima u aktuelnoj polusezoni. Raspoloženi Lazarevčani iskoristili su krizu rivala i golom u 71. minutu nadoknadili zaostatak iz rane faze susreta, te su Humsku napustili sa prvim bodom na strani u 2023. godini. Tim Veroljuba Dukanca ostavio je u Beogradu vrlo dobar utisak, a posebnu pažnju privukao je Nenad Kočović, levi bek i režiser izjednačujućeg gola. Fudbaler koji je odlično defanzivno izdanje upotpunio asistencijom sa pravom je poneo epitet igrača utakmice, a posle remija sa crno-belima u razgovoru za Mozzart Sport sumirao je utiske.

Izabrane vesti

"Veliki bod za nas, ipak smo mi mali klub u odnosu na Partizan. Druga je godina kako igramo u Superligi i prvi put da smo ostali neporaženi protiv Partizana ili Zvezde što dodatno daje na značaju. Kada podvučem crtu, zaista smo dobro krenuli drugi deo sezone, kod kuće smo vezali tri pobede bez primljenog gola, dok smo juče popravili i učinak na strani. Osvojili smo dragoceni bod, imali smo sreće i znanja i sve kada se sagleda sasvim smo zasluženo ostali neporaženi", rekao je Kočović na početku razgovora za Mozzart Sport.

Penal u šestom minutu, kada je lopta pogodila u ruku Radovanovića, a Natho najstrožu kaznu pretočio u gol, otežao je posao Lazarevčanima već u ranoj fazi susreta.

"Presekao nas je penal i smatram da se to videlo u narednih 15-20 minuta. Nismo baš najbolje ušli u meč, nismo imali dobru kontrolu lopte iako smo dobro stajali defanzivno i ispratili Partizanove akcije. Znali smo da će uglavnom da idu preko Natha, da zavlače lopte, da se on pojavljuje između linija i da dalje distribuira loptu. Nesrećno se dogodio taj penal, ali je sreća da smo psihički dobro podneli situaciju i da nam nije trebalo mnogo da se oporavimo. Već negde od 20. minuta smo se vratili u utakmicu i bili ravnopravan protivnik. Parirali smo celo prvo poluvreme, bili ravnopravni u potpunosti".

U drugom poluvremenu Kolubara je uspela da odgovori crno-belima i postigne gol koji se ispostavio vredan boda.

"Na poluvremenu smo u svlačionici pričali da imamo aktivan rezultat i da dokle god je 1:0 možemo da izjednačimo ili čak i preokrenemo. Bili smo svesni da ne smemo da primimo jeftin gol, desila se velika prilika za Natha posle našeg kornera što je stvarno neprihvatljivo. Totalno smo loše uradili celu tranziciju nazad, ali na sreću nismo kažnjeni. Uprkos toj šansi Partizana smatram da smo drugo poluvreme odigrali dosta bolje nego prvo i da smo bili za nijansu konkretniji od crno-belih, a kao plod toga došao je gol za izjednačenje. Partizan osim te prilike i poništenog gola zbog ofsajda nije imao ozbiljniju pretnju, iako su imali inicijativu i posed, posebno posle izjednačujućeg gola".

Gol Marka Mrkića u 71. minutu na asistenciju Kočovića nagovestio je treći uzastopni susret u Mozzart Bet Superligi na kojem crno-beli neće odneti ceo plen, a kako ističe levi bek Lazarevčana u poslednjih 20 minuta očekivao je teži posao na putu do remija.

"Očekivao sam posle našeg gola konkretniji Partizan i veći pritisak, ali očigledno da su oni trenutno u nekom problemu, pre svega psihološkom jer je besmisleno pričati o kvalitetu Partizanovih igrača koji već godinama pokazuju da su igrači ekstra klase i da zaslužuju da su tu gde jesu. Ipak, očekivao sam da će dosta više pokazati, posebno posle našeg gola. Verovao sam da će biti konkretni, da će biti blizu našeg gola, ali su na našu sreću grešili u začecima napada, bez nekog pritiska. Pogrešili su kod sijaset dugih lopti što je za mene iznenađenje, ali je i potvrda da su zaista pali psihički i da im je potrebno nekoliko rezultata da ih digne. Videćemo kako će delovati u nastavku, ali to je već pitanje kojim će se oni baviti".

Domaćin je susret dočekao bez Rikarda, prvog strelca crno-belih, zbog crvenog kartona na 169. večitom derbiju, što je značajno olakšalo posao defanzivcima Kolubare.

"Znali smo da će Pavlović početi, analizirali smo njegovu igru, znali njegove vrline i mane. Na našu sreću nije bio preterano inspirisan i nije nam pravio probleme. Partizan je najopasniji bio preko krila, Meniga i Dijabatea, posle akcije po njihovoj levoj strani se desio i penal. Bili smo spremni, ali se pokazalo da je izostanak Rikarda dosta uticao, on bi kvalitetom i neku polupriliku pretvorio u gol šansu, izmislio priliku".

Kočović se potom osvrnuo na indivuidualni učinak. Defanzivac koji se u martu vratio sa štoperske na bekovsku poziciju odlično izdanje ukrasio je asistencijom posle slaloma u kojem je dva puta nadmudrio Marka Živkovića.

"Odigrao sam dobru utakmicu, kako defanzivno tako i ofanzivno, mada moram da priznam da je Partizan više napadao po njihovoj levoj strani te da sam imao manje posla od našeg desnog beka. Rešili smo 90 posto situacija u našu korist, dok u preostalih deset posto rival nije bio dovoljno konkretan da ugrozi naš gol i smatram da je cela odbrana odigrala dobru utakmicu. U akciji za izjednačujući gol je bilo svega pomalo, i sreće i umeća. Nisam previše razmišljao već sam od poteza do poteza stremio ka golu. Posle duplog pasa sa Đuranovićem, kada sam primio loptu prvo mi je na pamet palo da šutnem, ali sam loše primirio loptu, otišla mi je i odlučio sam da je pošaljem na drugu stativu, instiktivno".

Promena formacije potvrdila je da Lazarevčani jednako dobro mogu da izgledaju u formaciji sa četiti igrača u poslednjoj liniji ili sa tri štopera, uz ofanzivne bekove.

"Prva mi je asistencija ove sezone, drago mi je i nadam se da će ih biti još do kraja takmičenja. Uglavnom sam u aktuelnoj takmičarskoj godini igrao štopera jer smo igrali sa tri igrača u poslednjoj liniji, ali sam se vratio na levog beka, svoju poziciju. Sticajem okolnosti šef je promenio taktiku od utakmice sa Javorom. Do tada smo igrali u sistemu 3-5-2, ali dva naša standardna ful beka su se povredila i najbolje rešenje je bilo da promenimo formaciju na četiri igrača u defanzivnoj liniji. Poromena je dobro prošla, pobedili smo Ivanjičane 1:0, kontrolisali smo utakmicu i nije bilo potrebe da bilo šta menjamo za Partizan. Prija mi povratak na beka, mada mi je u prvoj utakmici bilo neobično. Trebalo mi je vreme da se adaptiram jer preko godinu dana nisam igrao klasičnog beka. Već smo uigrali i smatram da ukoliko ostanemo sa četiri pozadi da ćemo izgledati sve bolje, neće biti problem ni ako se vratimo na formaciju sa tri štopera. Spletom okolnosti sada imamo uigrane dve taktičke varijante i opciju više".

Deset prolećnih bodova uticalo je da Kolubara preuzme osmu poziciju i da san o plej-ofu postane realnost, međutim da njega će biti neophodno da zeleno-crni kontinuitet održe i u narednih pet kola.

"Apetiti rastu i smatram da možemo da uđemo u plej-of iako imamo težak raspored. Mala je bodovna razlika, na 6-7 smo bodova od baraža što je u principu dve utakmice i prerano je pričati o plej-ofu. Cilj na početku sezone bio je da izborimo opstanak, a i sada je to u fokusu, ali sa uspesima rastu apetiti i svi se nadamo da ćemo zadržati mesto u gornjoj polovini tabele. Zaslužili smo 3-4 boda više, međutim prosipali smo ih greškama ili spletom okoklnosti. Sami smo krivi, ali igračkim kvalitetom zaslužujemo plej-of", kazao je Kočović.

MOZZART BET SUPERLIGA – 25. KOLO

Nedelja

Čukarički - Radnik 1:0

/Tošić 81/

Napredak - Spartak 1:1 (1:0)

/Đeković 3 - Bjelović 70/

Voždovac - Vojvodina 0:0

Ponedeljak

Novi Pazar - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Majdevac 19/

Javor - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Kopitović 87 - Radivojević 33/

Mladost Novi Sad - Radnički Niš 0:0

Utorak

TSC Bačka Topola - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

/Ratkov 70 - Pešić 20, 46/

Sreda

Partizan - Kolubara 1:1 (1:0)

/Natho 7 pen - Mrkić71/



tagovi

Kolubara LazarevacNenad Kočović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara