Martin Mirčevski (©Starsport)
Martin Mirčevski (©Starsport)

Junak 11. kola Mozzart Bet Superlige profesionalac od 16. godine: U Srbiji se više radi nego u Makedoniji

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.09.22. | 08:59

Martin Mirčevski strelac istorijskog het-trika za TSC

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Tri pogotka Martina Mirčevskog u meču sa Kolubarom donela su makedonskom napadaču titulu najboljeg igrača 11. kola Mozzart Bet Superlige i uvrstila ga u tim kola. Ujedno je postao i prvi igrač u istoriji TSC-a koji je postigao het-trik u najjačem rangu srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Do utakmice sa Lazarevčanima (3:1) dao je ukupno tri gola u dresu kluba iz Bačke Topole, koji je prvi put obukao prošle zime po dolasku iz Akademije Pandev. Priliku da nastavi niz posle sjajne partije imaće u subotu protiv Mladosti u Lučanima.

"Velika mi je čast da budem igrač kola i veoma sam zahvalan. Što se tiče meča protiv Kolubare, on je rezultat napornog rada na treninzima, Bog nas je nagradio, dobili smo sa 3:1. Znali smo da će biti jako teško jer oni igraju defanzivan fudbal i da ćemo ih teško probiti. Srećom, dobro je krenulo dali smo brzo gol, oni dobili crveni karton pa nam je bilo lakše. Ovo je moj prvi het-trik u profesionalnom fudbalu, eto trebalo je baš da se dogodi ovde, velika mi je čast da je to bilo u dresu TSC-a“, navodi Mirčevski u izjavi za naš portal.

Iako nosi desetku na leđima, 25-godišnji Makedonac kod trenera Žarka Lazetića ima nešto drugačiju ulogu nego što bi se moglo zaključiti po broju na dresu, koji karakteriše "plejmejkere".

"Moja pozicija je iza napadača. Došao sam da igram u formaciji 4-3-3 kao krilo, igram po levoj strani i ulazim u sredinu. Nisam baš kompletno krilo jer ne idem na bok da driblam, ceo život igram iza napadača. Broj deset nosim od malena i prvo kad dođem u neki klub uvek tražim desetku ako je slobodna“.

Osvrnuo se Mirčevski i na početak svoje karijere i period proveden u Makedoniji.

"Pelister je moj matični klub, to je najbolji klub posle Vardara u Makedoniji. Tamo sam sa 16 godina debitovao u profesionalnom fudbalu, igrao sam čak i cele utakmice. Posle godinu dana sam morao da odem u Belasicu da povratim karijeru. Zatim sam bio u Trepči na Kosovu i Metohiji, tamo se igra sličan fudbal kao u Makedoniji gde sam se i vratio posle pola godine jer sam mislio da je to bolje za moju karijeru. Nakon Belasice sam otišao u Vardar koji je tada tonuo i žalosno je da jedan takav klub doživi tako nešto. Posle toga Akademija Pandev gde je sve bilo super“.

Upravo je u Akademiji Pandev napravio odskočnu dasku za dolazak u TSC, pošto je na polusezoni bio prvi strelac lige sa 16 golova.

"Osećao sam se dobro u tom klubu, svi su me podržavali i bilo mi je dosta lakše da igram. Imao sam veću slobodu u igri i onda znaš kako je kad te krene, prva, druga pa treća utakmica i golovi idu sami od sebe“, navodi kroz smeh Martin Mirčevski.

Čak i pored odlaska u Srbiju moglo je da se desi da ostane najbolji strelac makedonskog prvenstva.

"Na polusezoni sam imao 16 datih golova i bio prvi na listi strelaca. Zamalo i da ostanem na prvom mestu, ali me je prestigao Adetundžo iz Škupija za četiri gola“.

U TSC je, zanimljivo, stigao bez obeštećenja iako je iza sebe imao uspešne partije.

"Oni (TSC) su me gledali u Turskoj jer smo bili zajedno na pripremama u Antaliji. Bili su na dve-tri utakmice i procenili su da im se sviđam kao igrač i tada smo ostvarili kontakt. Jako sam zadovoljan svime u Bačkoj Topoli, mogu da kažem da klub ima najbolje uslove u Srbiji. Iskreno, ne znam kako je drugde ali mi svi igrači kažu da je ovde najbolje. Tereni za trening su odlični, stadion ima najbolji teren u ligi, stvarno su uslovi super“, navodi makedonski ofanzivac.

Smatra Mirčevski da je Prva liga Makedonije potcenjena i da tamo takođe ima talenata.

"Fudbal tamo nije lak, mislim da je mnogo potcenjen u Makedoniji. Utakmice se teško dobijaju, pogotovo u gostima, najviše zbog loših terena. Igrači kada igraju kod kuće su skroz drugačiji. Ima i u Makedoniji talenata ali se ne radi dovoljno na treninzima“, ocenio je momak iz Bitolja.

Fudbal u Srbiji je po njemu kvalitetniji i brži od onog u Makedoniji.

"Ovde se puno više radi na treninzima i to je po meni glavna razlika. Takođe, u srpskom fudbalu ima više para pa je i to razlog većeg kvaliteta. Dosta igrača pravi razliku, naročito stranci“.

Kao i svaki sportista, Mirčevski sanja poziv u reprezentaciju svoje zemlje.

"Naravno da bih voleo da igram za Makedoniju, to je san svakog igrača da igra za svoju zemlju. Ja sam već bio član selekcije do 19 godina i igrao sam redovno, ali kada sam prestao da igram u klubu onda sam ispao iz reprezentacije, nisam stigao do U21 tima“.

Za kraj, kaže da u slobodno vreme ne prati previše fudbal.

"Kada sam bio mlađi onda sam pratio sva takmičenja sada baš i ne. Sve mi se vrti oko fudbala, trening, pa analiza i utakmica, malo sam zasićen i slobodno vreme koristim za druge aktivnosti. Pratim portal Mozzart Sporta“, kroz osmeh kaže napadač TSC-a.


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaMartin Mirčevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara