Kobi Maino i Aleks Moreno (©Reuters)
Kobi Maino i Aleks Moreno (©Reuters)

Junajtedu nije prijao odlazak u Španiju, vraćaju se s pet golova u tri dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 21:49

Posle Kadiza i Betis savladao Ten Hagovu ekipu

Obrukali su se fudbaleri Mančester Junajteda pre tri dana protiv Kadiza, kada ih je jedan od najslabijih timova Primere savladao 4:2. Iako je reč o pripremnoj utakmici, tako ubedljiv poraz protiv rivala daleko slabijeg renomea nije prijao Eriku ten Hagu.

Najavio je holandski trener posle te utakmice da nije zadovoljan kako su njegovi igrači branili prekide i da je to segment na kom će morati da porade, međutim, ove subote u prijateljskom meču sa Betisom Junajted je ponovo primio gol iz akcije izvedene nakon slobodnjaka. Sjajno su kombinovali domaći fudbaleri, a akciju je završio Nabil Fekir. Bilo je to u 49. minutu, 1:0 je i ostalo na semaforu do kraja utakmice.

Izabrane vesti

Veliki udeo u golu imao je Luiz Enrike koji je propustio loptu do Borhe Iglesijasa i tim potezom zbunio igrače Junajteda. Usledio je pas iz prve za Fekira i rutinska završnica Francuza.

Upravo je bivši reprezentativac Francuske pravio najveće probleme defanzivi gostiju, ali treba istaći i da je Manuel Pelegrini izveo dosta jaku postavu u odnosu na Ten Hagovu. Donelo je to i bolju igru domaćina - 19:7 u šutevima (6:1 u okvir gola). Engleze je, pritom, zadesio i peh s novom povredom mladog štopera Tedena Mengija. U oktobru se vratio na teren posle višemesečne pauze, ali je na Benito Viljamarinu već u 20. minutu iznet na nosilima. Prve informacije kažu da je stradala zadnja loža i da će 20-godišnji fudbaler morati na novu pauzu umesto na planiranu pozajmicu u neki od timova Čempionšipa kako bi skupljao seniorske minute...

Ekspedicija Mančester Junajteda posle ove utakmice vraća se u Englesku, gde od 21. decembra ponovo kreću takmičarski mečevi. Prvi je protiv vodećeg tima drugoligaškog karavana, Barnlija, u osmini finala Liga kupa.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

BETIS - MANČESTER JUNAJTED 1:0 (0:0)

/Fekir 49/

Betis (4-2-3-1): Rui Silva - Montoja (75. Delgado), Felipe (46. Gonzales). Ruiz (75. Gareta), Moreno (60. Miranda) - Akuoku (66. Marćena), Kanales (46. Perez) - Enrike (60. Huanmi), Fekir (60. Fernandez), Rodri - Iglesijas (60. Žoze).

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea (46. Hiton) - Van Bisaka (81. Đurado), Mengi (19. Benet), Lindelof, Vilijams (46. Marej) - Hansen-Aroen (46. Maino), Mektomini, Ikbal (81. Sevidž) - Elanga (63. Hugil), Marsijal (46. Šortajr), Garnačo (63. Emeran).



tagovi

Mančester JunajtedBetisPrijateljske utakmiceNabil Fekir

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara