Junajtedova agonija pred start sezone: Liverpul ubedljiv u najvećem derbiju engleskog fudbala

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.24. | 09:22

Redsi u Južnoj Karolini slavili sa laganih 3:0

Prijateljske utakmice nisu merilo kvaliteta jedne ekipe, ali i te kako mogu da budu pokazatelj onoga što jednu ekipu očekuje u sezoni. Takav je slučaj i sa Mančester Junajtedom, koji je šest dana pred okršaj u Komjuniti šildu sa Mančester Sitijem doživeo pravi debakl od Liverpula u Južnoj Karolini - 3:0 (2:0).

Crveni đavoli su ponovo platili danak katastrofalnih odluka u defanzivi, koje su poništili sve ono što je solidno urađeno u organizaciji igre. Junajted je bio potpuno bezidejan, zapravo protivnik ga je učio takvim. Sa druge strane Liverpul bio ubitačan iz polukontri i klasičnih kontranapada, bio je direktan i konkretan onda kada je trebalo, što je odlučilo pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Prosto je neobjašnjivo kako su defanzivci ekipe Erika ten Haga reagovali u 10. minutu, kada je Fabio Karvaljo pogodio metu iz srca kaznenog prostora u trenutku kada je u njegovoj blizini bilo šest ili sedam igrača protivničkog tima. Kompletan utisak zaokružila je situacija iz 36. minuta, kada je Kurtis Džons uklizao na loptu pre četvorice defanzivaca Mančestera, nakon što je Mohamed Salah otvorio kontranapad po desnom boku, a potom poslao loptu na tacnu krilu sa druge strane.

Džons je od većeg dela ljubitelja fudbala oslovljen kao jedan od najvažnijih igrača u pobedi Redsa na ovom meču. Impozantan je deo terena koji je pokrio, a gotovo da nije napravio nijednu grešku u predaji lopte. Savršeno je odvlačio igrače, odigravao duple pasove, a na kraju je umakao svojim čuvarima u situaciji koja je praktično odlučila pitanje pobednika.

Erik ten Hag je posle rasula svoje ekipe u prvom poluvremenu zamenio trojicu igrača na poluvremenu, što je negde bila potvrda izdanja Junajteda, a pre svega zamenjenih Lindelova, Evansa i Rašforda. Međutim, na samom terenu se nije mnogo toga promenilo. U 61. minutu pukla je još jedna kontra Slotovog tima, Kostas Cimikas se našao u ulozi desnog krila i reagovao je baš kao da ceo život igra u navali. Rutinski je pogodio metu i potvrdio pravi potop Crvenih đavola.

Slot je u 66. minutu promenio čitav tim i odmorio one koji su do tog trenutka izvojevali ključne bitke na samom terenu. Sa druge strane, Ten Hag je pokušao nešto da promeni uvođenjem Kristijana Eriksena i Antonija, njegova ekipa je postala malo opasnija, ali nije bilo dovoljno konkretnih situacija da bi se došlo do promene rezultata.

U grupi igrača koja je u 66. minutu zaigrala za Liverpul našao se i talentovani Srđan Bajčetić, koji je zamenio Rajana Gravenberga. Momak srpskog porekla u ovom trenutku nije blizu startne postave, Slot mu je tokom priprema pružao oko 20 minuta u proseku, pa je jasno da nije u prvom planu. Ostaje da se vidi da li će i tokom sezone biti jedna od prvih alternativa na poziciji defanzivnog veznog igrača.

Liverpul do početka sezone ima još prijateljsku sa Seviljom (11. avgust), dok se sezonu otvara šest dana kasnije u Ipsviču. Junajted će 16. avgusta na Old Trafordu ugostit Fulam.



tagovi

Kurtis DžonsFabio KarvaljoKostas CimikasErik ten HagArne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara