(©Reuters)
(©Reuters)

Junajtedov "policajac" Nemanja Matić

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 17:50

Srbin zadužen za disciplinu u redovima Crvenih đavola, otkriva Megvajer

Mančester junajted u aktuelnoj sezoni konačno podseća na tim koji je decenijama dominirao Ostrvom. Posle nekoliko godina navijači Crvenih đavola najzad imaju povoda da maštaju o tituli, a aktuelna situacija najavljuje neizvesnu borbu crvenog i plavog dela Mančestera za tron. Ole Gunar Solskjer uspeo je da sklopi kockice i izvuče dobar deo potencijala iz raspoloživih snaga, te javnost na njegov tim gleda iz znatno drugačije perspektive u odnosu na leto.

Deo recepta je disciplina i jasno definisane uloge, a kako funkcioniše poštovanje klupskih pravila objasnio je Hari Megvajer u razgovoru za klupske medije. Štoper Junajteda tom prilikom je otkrio da igrači imaju poseban odbor za disciplinu, a da je na čelu nesvakidašnjeg tela Nemanja Matić.

Izabrane vesti

Fudbaler Crvenih đavola prisetio se situacije u klupskom trening centru Kerington kad je kod sebe imao mobilni telefon u zabranjenom delu sportskog kompleksa usled čega je novčano kažnjen.

"Jednom sam kažnjen što je i dalje diskutabilno. Suludo je, ali dozvolio sam Nemanji da to učini. Prihvatio sam sankciju i stavio novac u kutiju za kazne", rekao je Megvajer u klubskom podkastu.

Sporni trenutak dogodio se prilikom pripreme za trening, a Matić nije popustio iako se radilo o kapitenu Junajteda.

"Kada se nađete u teretani, u pripremi pred trening, korišćenje telefona nije dozvoljeno. Krenuli smo sa radom, a telefon nisam imao sa sobom. Ipak, potom smo izašli napolje da obujemo kopačke i tu sam imao telefon kod sebe, iako je zabranjeno. Nisam ga koristio, samo sam ga nosio kako se ne bih vraćao nazad po njega kasnije, ali Nemanja me je zbog toga kaznio. Strog je prema svima što me raduje. Postavljen je kriterijum".

Upravo Megvajer je uz Matića deo svojevrsnog odbora za disciplinu. Novčane kazne su glavni vid sankcije, a na dan utakmice finansijske packe su rigoroznije u odnosu na ostale dane.

"Događaju se kašnjenja na trening, sastanke i putovanja. Postoje tačno definisane visine kazni koje su dvostruko veće na dan utakmice. Trudimo se da sve funkcioniše jednostavno. Ukoliko imate previše kazni sve će se završiti rasulom", rekao je Megvajer dodavši da su se igrači u aktuelnoj sezoni uglavnom pridržavali pravila.

Podsetimo, tim Ole Gunara Solskjera ove sezone je sjajnim igrama posle nekoliko godina ponovo konkurentan u trci za titulu. Crveni đavoli se nalaze na drugom mestu na premijerligaškoj tabeli iza gradskog rivala koji ima tri boda više i utakmicu zaostatka. Sledeći susret Junajted očekuje u subotu protiv Evertona na Old Trafordu.



tagovi

Hari MegvajerNemanja Matić

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara