Junajted veran tradiciji, Brajton lak plen: Marsijal pakovao, Pereira i Rašford rešavali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 16:59

Đavoli konačno u gornjem domu Premijer lige, Vulvsi rutinski savladali Aston Vilu

Imali su Mančester junajted i Brajton dosta zanimljivih duela otkako je klub s krajnjeg juga Ostrva ušao u elitno društvo pre dve godine. Junajted je posebnu muku imao na Ameksu, gde nikada dosad nije slavio. Ali, kada Brajton dođe na Old Traford, stvari se drastično menjaju. Junajted je ostao veran tradiciji i treći put zaredom savladao Brajton na svom terenu, ovog puta rezultatom 3:1 (2:0) i konačno se uključio u gornji dom Premijer lige.

Dobar posao odradio je tim Ole Gunara Solskjera kako bi sprečili Brajton da nastavi seriju dobrih igara i upiše bodove u četvrtoj od minulih pet ligaških utakmica. Jakim presingom od samog početka Junajted je uspeo da uspava protivnika i postavi lestvicu visoko, što Brajtonu nikako nije odgovaralo.

Izabrane vesti

Nije Solskjer mnogo toga menjao u postavi u odnosu na ekipu koja standardno igra u Premijer ligi. Jedina realna promena jeste uvođenje Brendana Vilijamsa od prvog minuta umesto umornog Ešlija Janga, dok su se Viktor Lindelef i Danijel Džejms posle odmaranja protiv Partizana našli u startnoj postavi i odradili vrlo dobar posao.

Grejem Poter nije imao preteranu nameru da se brani protiv Junajteda, ali čini se da ga je otvorena igra od prvog minuta skupo koštala.

Već u 17. minutu raspoloženi Antoni Marsijal prosledio je prvu od ukupno dve asistencije na utakmici. Dobru saradnju uspostavio je s Andreasom Pereirom, kome je vratio povratnu loptu na nekih 15 metara od gola, posle čega je mladi Brazilac imao malo i sreće kako bi matirao Meta Rajana.

Brajtonova sudbina odlučena je samo dva minuta kasnije. Posle dubokog centaršuta iz slobodnog udarca s desne strane Davi Proper napravio je grešku pod pritiskom i zatresao sopstvenu mrežu, pa je Junajted mogao lakše da diše.

Opao je i ritam utakmice za nijansu, ali je domaćin i dalje bio taj koji je kontrolisao igru i loptu. Brajton je uspeo da se oporavi od početnog šoka i zaigra nešto konkretnije, a u nastavku utakmice Poter je vrlo brzo izvršio tri izmene pa je na teren poslao Marša, Marija i Grosa, što se ubrzo isplatilo. Upravo je Gros proigrao Luisa Danka za gol u 64. minutu kojim se nakratko vratila nada da bi gosti mogli da pomrse račune rivalu i uzmu makar bod. Nakratko jer je nepuna dva minuta kasnije Markus Rašford postavio konačni rezultat utakmice, opet na Marsijalovo proigravanje.

Vulverhempton je odradio rutinski posao protiv Aston Vile i slavio rezultatom 2:1. Možda rezultat ne odaje utisak da su Vukovi lakšim putem došli do pobede, ali treba znati da su gosti do gola utehe stigli preko Trezegea u drugom minutu nadoknade. Dovoljno za malo drame na Molinou, ne i da se dogodi nešto senzacionalno.

Vulvsima su ponovo dirigovali sjajni Žoao Mutinjo i novopečeni reprezentativac Španije Adama Traore, dok su golove postizali Ruben Neves i Raul Himenez. Prvi u 41, drugi u 84. minutu. Da je bilo samo malo više koncentracije Himenez je mogao i ranije do pogotka, a s njim i Traore i Žota, koji su tokom meča propustili nekoliko izuzetnih prilika. Napadala je i Aston Vila, ali su Vulvsi bili mnogo direktniji, što se videlo i po rezultatu...

PREMIJER LIGA - 12. kolo

Petak
Norič - Votford 0:2 (0.1)
/Deulofeu 3, Graj 52/

Subota
Čelsi - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Abraham 52, Pulišić 79/

Barnli - Vest Hem 3:0 (2:0)
/Barns 11, Vud 44, Himenez 53. autogol/

Njukasl - Bornmut 2:1 (1:1)
/Jedlin 42, Klark 52 - Vilson 14/

Sautempton - Everton 1:2 (0:1)
/Ings 50 - Dejvis 4, Ričarlison 75/ 

Totenhem - Šefild Junajted 1:1 (0:0)
/Son 58 - Baldok 78/

Lester - Arsenal 2:0 (0:0)
/Vardi 68, Medison 75/

Nedelja
Mančester junajted – Brajton 3:1 (2:0)
/Pereira 17, Proper 19 ag, Rašford 66/

Vulvs - Aston Vila 2:1 (1:0)
/Neves 41, Himenez 84 - Trezege 90+2/

17.30: (2,75) Liverpul (3,05) Mančester Siti (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara