Alehandro Garnačo (©AFP)
Alehandro Garnačo (©AFP)

Junajted u problemu pred poslednji derbi u sezoni, očekuje se debi 17-godišnjeg Argentinca

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.04.22. | 11:45

Crveni đavoli su poraženi na pet od sedam dosadašnjih duela u Premijer ligi sa timovima koji zauzimaju prve četiri pozicije. Ovog četvrtka od 20.45 časova dočekuju Čelsi, što bi zbog velikog broja povređenih igrača Mančestera mogla da bude utakmica koju će Alehandro Garnačo zauvek pamtiti

Kako god analizirali, iz kog god ugla to sagledali, Mančester Junajtedu jednostavno sledeće sezone nije mesto u Ligi šampiona. Ni po čemu nisu Crveni đavoli zaslužili da se nađu među četiri najbolja tima u Premijer ligi, a taj utisak se neće promeniti bez obzira na ishod susreta sa Čelsijem (četvrtak, 20.45) na Stamford bridžu, susreta 37. kola koji će se odigrati ranije zbog obaveza Plavaca u finalu FA kupa.

Biće to Junajtedu poslednji, osmi okršaj sa nekim od vodeća četiri tima u šampionatu Engleske. Od prethodnih sedam, u svoju korist je rešio samo jedan – u decembru je na svom terenu savladao Arsenal sa 3:2. Uz to je najtrofejniji klub Premijer lige imao jedan remi i pet poraza, od čega se tri mogu nazvati debaklom. Liverpul iz dva meča ima zbirnih 9:0, Mančester Siti je na Etihadu slavio sa 4:1.

Izabrane vesti

Sada će Nemanja Matić i njegovi saigrači pokušati da poprave barem donekle utisak protiv Čelsija. Uspeli su da odigraju 1:1 sa Plavcima na Stamford Bridžu, ali sada moraju da pobede ako žele uopšte da ostanu teoretski u trci za četvrto mesto, koje vodi u elitu.

Arsenal i pored meča manje od Đavola ima šest bodova više, Totenhem je, takođe uz odigranu utakmicu manje na +4. Zbog svega toga je i Ralf Rangnik morao da promeni retoriku, da prizna da nije realno da gledamo njegov tim u Ligi šampiona sledeće sezone.

Moramo da budemo realni. Čak i da pobedimo na sva četiri preostala meča, ništa nije u našim rukama. U glavama nam je sada samo to kako igramo, važno je da završimo prvenstvo u najboljem mogućem stilu. Naravno da posle tri poraza na poslednja četiri meča energija i moral u svlačionici nisu tako dobri. Bez obzira na eventualno neigranje u Ligi šampiona, Junajted ostaje atraktivan klub. Dolazi novi trener (Erik Ten Hag), imaće novi pristup… Radujem se tome da pomognem Eriku i svima, da sledeće sezone pokažemo da Mančester Junajted može da bude top klub”, poručio je Rangnik.

20.45: (3,35) Mančester Junajted (3,40) Čelsi (2,30)

Čelsi još nije matematički obezbedio neku od prve četiri pozicije. Da bi to uradio potrebne su mu još tri pobede, pošto u ovom momentu ima sedam bodova više od Totenhema i meč manje.

Prvi od ta tri želi da zabeleži na Old Trafordu. Ne samo da je to stadion sa kojeg se u poslednje vreme retko vraća poražen (Junajted dobio samo jedan od poslednja četiri susreta), nego je i domaćin danas značajno oslabljen.

Sezona je zbog ozbiljnih povreda još ranije završena za Luka Šoa i Pola Pogbu, Edinson Kavani i Fred se još nisu oporavili, a bolovanje je morao da otvori i kapiten Hari Megvajer. Visoki štoper, koji je zbog dobro poznatog problema sa pretnjom presedeo na klupi meč sa Arsenalom, zaradio je na treningu povredu pred meč sa Čelsijem. Ona ga je izbacila iz tima. Večeras nećemo gledati ni Džejdona Sanča, koji se razboleo.

------------------------------------

SVI JUNAJTEDOVI MEČEVI SA VODEĆA ČETIRI TIMA OVE SEZONE

24.10. Mančester Junajted – Liverpul 0:5 (0:4)

6.11. Mančester Junajted - Mančester Siti 0:2 (0:2)

28.11. Čelsi - Mančester Junajted 1:1 (0:0)

2.12. Mančester Junajted – Arsenal 3:2 (1:1)

6.3. Mančester Siti - Mančester Junajted 4:1 (2:1)

19.4. Liverpul - Mančester Junajted 4:0 (2:0)

23.4. Arsenal - Mančester Junajted 3:1 (2:1)

------------------------------------

Zbog svega toga engleski mediji najavljuju da bi danas konačno šansu mogao da dobije 17-godišnji Argentinac Alehandro Garnačo. Talentovani krilni napadač je poslednja tri meča proveo na klupi, ali još nije dočekao šansu da debituje za A tim Mančester Junajteda. To bi trebalo da se promeni protiv Čelsija. Garnačo je rođen u Madridu, ali je mladi reprezentativac Argentine. Igrao je mlađe selekcije Atletiko Madrida, a 2020. je prešao u Mančester za 465.000 evra, koliko je iznosila obavezna trening kompenzacija.

Što se tiče Čelsija, dobra vest za Plavce je povratak Andreasa Kristensena na teren. On je ozdravio i ponovo je na raspolaganju Tomasu Tuhelu. Danac je prošlog vikenda odigrao samo prvo poluvreme u porazu od Arsenala (4:2), a potom nije bio u konkurenciji za meč sa Vest Hemom (1:0).

Ukoliko bude zaigrao protiv Junajteda, to bi Kristensenu mogla da bude jedna od poslednjih utakmica za Plavce. Defanzivcu ističe ugovor ovog leta, biće slobodan da promeni sredinu bez obeštećenja, a navodno je veoma blizu potpisivanja ugovora sa Barselonom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA – 37. KOLO

Četvrtak

20.45: (3,35) Mančester Junajted (3,40) Čelsi (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedPremijer ligaČelsiAlehandro Garnačo

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara