©Reuters
©Reuters

Junajted se definitivno odrekao Sanča, još samo da nađe kupca sa 47.000.000 evra u kasi

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 18:44

Ofanzivni vezista definitivno precrtan na Old Trafordu, naredni korak još u magli

Priča Džejdona Sanča i Mančester Junajteda ovog leta će definitivno dobiti poslednje poglavlje, s obzirom na najave sa Ostrva.

Naime, kako saznaje BBC, čelnici kluba sa Old Traforda odlučni su da se rastanu sa ofanzivnim vezistom takom predstojećeg prelaznog roka i spremni su da ga prodaju za oko 47.000.000 evra.

Izabrane vesti

Fudbaler koji je predstavljao jednu od najvećih akvizicija Crvenih đavola u post Fergusonovoj eri optužen je od strane Erika ten Haga za nedovoljno zalaganje što je bio povod da prethodnu polusezonu provede u Borusiji iz Dortmunda.

Igrajući za Milionere, iz čijih jeredova i stigao na Ostrvo leta 2021. godine za obeštećenje od 85.000.000 evra, Sančo je ponovo dospeo u žižu interesovanja evropskih klubova, te je sa saigračima stigao do finala Lige šampiona u kojem je Dortmund poražen od Reala.

Odlične igre bile su povod da se pokrene tama o eventualnom povratku fudbalera u Mančester, međutim bilo je jasno da je scenario po kojem bi Sančo i Ten Hag ponovo sarađivali praktično nemoguć. Ipak, najnovije vesti sa Ostrva povratak veziste isključuju bez obzira na budućnost holandskog stratega.

Prema saznanjima BBC-a, definitivna odluka kluba je da se rastane sa Sančom ovog leta, iako igrač ima još dve godine ugovora. Isti izvor ističe da je među glavnim interesentima upravo Borusija Dortmund, ali da milioneri ne žele da otkupe odmah igrača, već im je zamisao da dogovore još godinu dana pozajmice.

Zamisao bundesligaša međutim nije opcija na koju su spremni na Old Trafordu, a jedan od klubova na čijoj jel isti želja engleski fudbaler je Juventus. Stara dama je bacila oko na Sanča, ali je spisak igrača koje italijanski klub razmatra u ofanzivi poprilično dugačak, te se kao kandidati pominju i Mejson Grinvud, Savinjo i Edon Žegrova, dok je budžet kojim raspolažu prilično limitiran.


tagovi

Džejdon SančoMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara