Foto: AFP
Foto: AFP

Junajted potvrdio: Deset godina i 18 trofeja kasnije, Varan otišao iz Reala

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 20:42

Francuski štoper je novi fudbaler mančesterskog tima

I poslednja, zapravo jedina prepreka je preskočena. Mančester Junajted je uspeo da pronađe zajednički jezik sa Real Madridom oko visine obeštećenja i dogovori transfer Rafaela Varana, potvrdio je engleski klub na svom zvaničnom sajtu.

Kao što se i spekulusalo prethodnih dana, Junajted će za francuskog štopera Realu platiti 50.000.000 evra obeštećenja, dok je sa štoperom dogovorio saradnju na pet godina, koja će jednom kada Varan obavi lekarske preglede – trebalo bi u drugoj polovini nedelje - biti ozvaničena.

Izabrane vesti

Moglo je do nje da dođe i mnogo ranije, jer Varan je lične uslove sa Crvenim đavolima dogovorio pre nekoliko nedelja. Želeo je novi izazov, želeo je prelazak u Junajted, ali ne i da iz kluba ode protiv Realove volje i tako pokvari odnose sa klubom u kojem je proveo deset godina i osvojio 18 trofeja, među kojima su i četiri Lige šampiona i tri Primere.

Nije ni novi trener Real Madrida Karlo Ančeloti želeo da mu stoji na putu, svestan da ne bi imao veliku korist od igrača koji mislima nije u timu. Ipak, nisu hteli Blankosi da puste jednog od najboljih štopera na svetu za male pare. Ali kako je Varan ušao u poslednju godinu ugovora, nisu mogli ni da dobiju koliko su isprva planirali (spekuliše se oko 70.000.000 evra), pa su se dva kluba našla na pola puta.

Sada ostaju još lekarski pregledi, pre nego što Francuz započne novo poglavlje u karijeri. Tražio je - dobio je. A Ančelotiju ostaje da svoju novu epizodu na Santijago Bernabeu planira bez dvojca, koji je činio stub Reala u poslednjih pet-šest godina, pošto je i Serhio Ramos napustio klub početkom jula.


tagovi

Transferiletnji prelazni rok 2021Rafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara