(Reuters)
(Reuters)

Junajted (opet) rekonstruiše odbranu: Inasio i Joro su prve mete

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.06.24. | 15:30

Crveni Đavoli žele da pojačaju defanzivnu liniju

Mančester Junajted (opet) kreće u rekonstrukciju tima. Haotična sezona je navela čelne ljude iz crvenog dela Mančestera da u sledeću sezonu uđu sa novim osnovama, a promene počinju u srcu odrbane. Nova lica koja privlače pažnju aktuelnom osvajaču FA kupa su štoperi Gonsalo Inasio i Leni Joro.

Inasio je prva želja engleskog velikana. Odigrao je odličnu sezonu u dresu Sportinga sa kojim je osvojio i prvenstvo Portugalije. Sjajne partije u dresu zeleno-belih su privukle pažnju i selektora selekcije Portugalije Roberta Martinesa, koji ga je uvrstio u tim za Evropsko Prvenstvo.

Izabrane vesti

U Junajtedu muku muče sa defanzivcima, pa bi dolazak mladog Portugalca značajno ojačao poslednju liniju kluba. I spremni su da na račun Sportinga isplate 60.000.000 evra koliko iznosi Inasijova otkupna klauzula. Štoper Sportinga je u prethodnoj sezoni odigrao 49 mečeva u svim takmičenjima i uspeo da četiri puta zatrese mrežu protivnika.

Pored njega, mediji na Ostrvu prenose da su u Junajtedu zainteresovani i za Lenija Jora, 18-godišnjeg štopera Lila. On je partijama u francuskom šampionatu i Ligi konferencija je privukao veliku pažnju klubova širom Evrope među kojima je i Real Madrid. Kako se navodi, sa Old Traforda su spremni da Francuzima plate 60.000.000 evra za otkup talentovanog štopera. Joro je tokom minule sezone za Lil odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima i dao četiri gola.

Ove dve operacije verovatno isključuju jedna drugu i Inasio je verovatnija opcija od mladog Francuza koji čeka ponudu Reala.


tagovi

Gonsalo InasioLeni JoroLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara