Iznenađenje u Istanbulu (©Reuters)
Iznenađenje u Istanbulu (©Reuters)

Junajted kao II-3 na fizičkom: Demba Ba osramotio Solskjerovu odbranu, Matić krpio štopere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 20:43

Nije uspelo

Ole Gunar Solskjer u svetu paradoksa. Jedne nedelje nasred Parka prinčeva savlada Pari Sen Žermen, pa ne uspe da zatrese Čelsijevu mrežu. Onda se iskali na mučenom Lajpcigu, pa izgubi od Arsenala. I da ne bude da je sve to samo nesrećan splet okolnosti novi šamar za Mančester junajted i poraz na gostovanju kod Istanbul Bašakšehira u trećem kolu Lige šampiona – 2:1 za Turke.

Što je najgore, nije ovo bio nezaslužen poraz Junajteda, već jednostavno loša, baš lošta utakmica Solskjerovog tima. Odbrana je na momente, posebno u prvom poluvremenu, izgledala poluamaterski, dok je napad, proletos toliko zavistan od Bruna Fernandeša, izneverio stručni štab krajnje bezidejnom partijom.

Izabrane vesti

Jedino što je Junajted pokazao u Istanbulu bio je taj stav velikog kluba i to samo u uvodnim trenucima. Došao je po sva tri boda i od prvog sudijskog zvižduka krenuo po pobedu. Toliko da je zaboravio da se fudbal ne igra samo u napred, već da ima i ta odbranu. Tim Olea Gunara Solksjera večeras je izgledao kao kad niže razrede osnovne škole pustite da istrče na teren, pa svi jure za loptom u isto vreme.

Prosto je neverovatno kako je Bašakšehir stigao do prvog boda. Gosti su osmislili “genijalan plan”, istrčali svi da izvedu verovatno “uigranu” akciju na korner, u napad je otišao i Aron Van Bisaka, a nije smeo. Turci su se verovatno i sami iznenadili kad je posle ispucavanja Edina Višće 35-godišnji veteran Demba Ba sam izleteo pred Dina Hendersona. Pokušao je Nemanja Matić da ga stigne, ali nije vredelo.

I da je to onaj stari junajted Aleksa Fergusona – nikom ništa. Ispravilo bi se to bez problema. Međutim, ovaj Solskjerov tim jednostavno nema taj šampionski duh. Posle primljenog gola uvukla se nervoza u tim, a greške kao da su se umnožavale.

Samo pet minuta posle vodećeg gola za domaće vrlo je lako moglo da bude i 2:0, lako je Ba okrenuo Aksela Tuanzebea – sjajan je bio protiv Pari Sen Žermena, očajan večeras – pa ga je mladi štoper povlačenjem za dres sprečio da opet izađe u jedan na jedan situaciju sa Hendersonom. Samo žuti karton je dobio, ne bi sudija Davide Masa pogrešio ni da ga je isključio.

Međutim, ništa nije moglo da zaustavi ponor Junajteda, osim što u napadu nisu uspeli mnogo toga da stvore, kao da su se utrkivali ko će više grešaka da napravi. U 40. minutu Bruno Fernandeš – ne liči na onog igrača koji je proletos sam vukao ekipu – “uvalio kosku” Huanu Mati, Španac je bio mek, pa je Deniz Turuk uspeo da uz Dembino inteligentno preskakanje lopte asistira Edinu Višći na suprotnoj stative. Kao duh sam je bio fudbaler iz BiH i to je bilo 2:0.

Imali su Englezi sreće da samo tri minuta kasnije Antoni Marsijal pogodi za 1:2 i vrati Junajted u život, shvatio je i Solksjer da ovako neće moći, pa je na poluvremenu iz igre izveo uplašenog Tuanzebea, Matić je priskočio da učvrsti poslednju liniju kao štoper, ali napad je i u drugom poluvremenu zatajio. Tek solidan slobodan udarac Fernandeša na početku tog dela igre, u drugom minutu sudijske nadoknade jedna ispucana lopta Bašakšehira na gol liniji i to je bilo sve od Junajteda.

Što se tiče Bašakšehira, istorijska pobeda u Ligi šampiona. Rekli bismo u normalnim okolnostima da je šteta što nije bilo navijača da je proslavi... Ali nije baš ni da Bašakšehir ima nešto navijača.

GRUPA H

Bašakšehir – Mančester Junajted 2:1 (2:1)

/Ba 13, Višća 40 – Marsijal 43/

21.00: (2,70) RB Lajpcig (3,40) PSŽ (2,55)



Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara