©Reuters
©Reuters

Junajted jača odbranu, štoper Karamela prva želja

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.05.24. | 13:52

Olakšicu prave finansijska pravila

Iako u Mančester junajtedu još nisu odlučili hoće li pružiti poverenje Eriku Ten Hagu ili će otpočeti potragu za novim trenerom, klub je krenuo u rekonstrukciju tima za sledeću sezonu. Jedna od meta Crvenih đavola u letnjem prelaznom roku jeste defanzivac Evertona – Džarad Brentvajt.

Kako prenosi britanski Skaj, u Junajted su oduševljeni partijama Brentvajta i njegovo dovođenje je kod čelnih ljudi označeno kao prioritet bez obzira ko će se sledeće godine naći na klupi aktuelnog osvajača FA kupa.

Izabrane vesti

Prema informacijama sa Ostrva, u Evertonu su procenili vrednost štopera rođenog 2002. godine na 70.000.000 evra, što će značajno isprazniti kasu na Old Trafordu i naterati ih na prodaju pojedinih fudbalera.

Međutim, olakšicu timu iz crvenog dela Mančestera čini podatak da Karamele moraju da prodaju neke od svojih glavnih igrača pre kraja juna kako bi ostale u skladu sa finansijskim pravilima (načelo nalaže da klubovi posluju unutar svojih finansijskih mogućnosti i da izbegnu prekomerno zaduživanje), što utiče da je momak koji je se nalazi na širem spisku reprezentacije Engleske za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bliži izlaznim vratima Gudison Parka.

Brentvajt je tokom minule sezone odigrao 35 mečeva za Everton i postigao tri gola. Za seniorski tim Engleske reprezentacije nije upisao minute iako je krajem marta dobio poziv za prijateljske utakmice sa Brazilom i Belgijom.


tagovi

Džarad Brantvejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara