Junajted i Fernandes – detalji: Plata 8.000.000, Sportingu obeštećenje i bonusi, ali ne i igrači

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.01.20. | 14:53

Žorž Mendeš pegla celu situaciju, Bruno poslednji meč protiv Benfike u petak, u nedelju gleda nove saigrače na Enfildu protiv Liverpula

Sve smo bliži momentu kada će Bruno Fernandes i zvanično postati fudbaler Mančester junajteda, jer su samo najsitniji detalji ostali da se dogovore sa Sportingom kako bi portugalski vezista zadužio opremu na Old Trafordu.

S Ostrva stižu novosti da je Fernandes dogovorio sve uslove saradnje sa Junajtedom, a poznati su i detalji. Godišnje će kapiten Sportinga inkasirati nešto više od 8.000.000 evra, odnosno oko 155.000 evra sedmično. Bez bonusa, koji dolaze na to. Ugovor će biti parafiran na četiri i po godine.

Izabrane vesti

Ceo posao završava Brunov agent Žorž Mendeš koji danas stiže na razgovore sa čelnicima Sportinga kako bi im predstavio zvaničnu ponudu. On će, po svoj prilici, ipak, biti bez uključenih igrača koji bi podigli vrednost transfer. Podsetimo, spekulisalo se da bi Sporting od Junajteda mogao da dobije nazad Markosa Roha, ali izgleda da ipak od toga neće biti ništa. Čak Mančester junajted neće da plati svih 70.000.000 evra odjednom, već bi 58.000.000 evra leglo odmah, uz još 12.000.000 evra u realno dostižnim bonusima.

Prema informacijama iz Engleske i Portugalije Brunov poslednji meč u dresu Sportinga biće u gradskom derbiju protiv Benfike u petak od 22.15, kada će dobiti priliku da se oprosti od svojih navijača na stadionu Žoze Alvalade. Posle toga, naime, on će već u nedelju pre podne doputovati u Liverpul, gde će Mančester junajted gostovati Liverpulu u Derbiju Engleske, a odmah posle te utakmice pristupiće se medicinskim pregledima i potpisivanju ugovora.

Bruno Fernandes je ove sezone odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio je dosad 15 golova i čak 13 asistencija! U Sportignu je od jula 2017. godine kada je stigao iz Sampdorije za 9.700.000 evra, a zanimljivo je da su lisabosnki Lavovi pristali da spuste cenu Junajtedu iako u ugovoru postoji otkupna klauzula na 100.000.000 evra zbog Brunovog insistiranja da pređe na Teatar snova.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara