Leni Joro i Kilijan Embape (Reuters)
Leni Joro i Kilijan Embape (Reuters)

Junajted digao ponudu na 63.000.000 evra, pritisci na igrača da ne ide u Real

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 19:46

Potvrdio je Mančester Junajted juče prvo letnje pojačanje u vidu Džošue Zirkzea i krenuo je u narednu ofanzivu.

Cilj je samo jedan – Leni Joro.

Supertalentovani štoper Lila ima samo 18 godina, ali je zaludeo skaute najvećih evropskih klubova. U konačnoj trci za njegon potpisa su ostala dva velikana – Mančester Junajted i Real Madrid.

Izabrane vesti

Igrač bi najradije u Madrid, ali Crveni đavoli vrše veći pritisak. Situacija je komplikovana zbog ugovora...

Joro ima saradnju sa Lilom do sledećeg leta i ne planira da je produži. Zbog situacije sa ugovorom, Lil je postavio cenu na nerealnih 60.000.000 evra i dobio odgovor iz Madrida da je Real spreman da plati maksimalnih 20.000.000.

Mančester Junajted ne pita za cenu i spreman je da plati i više nego što se traži samo da se dokopa mladog defanzivca. Nakon prve ponude od 50.000.000 evra koja je bila prihvatljiva za Lil, danas je na adresu francuskog kluba stigla i druga vredna 63.000.000 evra sa bonusima. Lil je oberučke prihvatio i vrši pritisak na igrača da je prihvati i on. Lil gleda svoj interes i svesan je da ovakav novac više nikada neće moći da dobije.

Joro može da rizkuje suspenziju i sezonu bez fudbala pa da pređe besplatno u Real. I Realu bi to više odgovaralo jer im 18-godišnji štoper nije neophodan odmah uprkos odlasku Nača. Tu su Militao, Ridiger, Alaba, a sa pozajmice se vratio i Hesus Valjeho. Čuameni je pokazao da može da pokrije poziciju štopera.

Ipak, ne sme ni Real toliko da bude siguran u želju igrača. Pogotovo što je poslednjih dana i Joro počeo da drugačije gleda na interes Mančester Junajteda. Navodno ga je malo više ganula pažnja koju mu je posvetio Mančester Junajted i novac koji je spreman da uloži u njega. Već je spreman i bogat ugovor na šest godina. Iz Madrida i dalje nema novih informacije o spremnosti Reala da se agresivnije uključi u ovu priču i na kraju bi igrač mogao da popusti i prihvati selidbu na Old Traford.

Istina, žuri se i Junajtedu. Pošto je palsnirana potpuna rekonstrukcija štoperske linije, Crveni đavoli su krenuli u misiju dovođenja Joroa, ali i Matijsa de Lihta iz Bajerna i Džareda Brantvajta iz Evertona. Pregovori sa Bajernom idu u dobrom smeru, ali sa Evertonom su se zakomplikovali. Nakon što je Everton zaključio posao o prodaji Amadua Onane u Aston Vilu za preko 70.000.000 evra, kasa mu je puna i nema nameru da proda i Brantvajta. Zato je dovođenja Joroa još bitnije u ovom momentu.



tagovi

Leni JoroLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara