Skot Mektominej (Reuters)
Skot Mektominej (Reuters)

Junajted dao zeleno svetlo za transfer Mekotmineja i čeka duplo skuplju zamenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.08.24. | 18:20

PSŽ čeka da se Škot dogovori sa Italijanima

Antonio Konte je celo leto žarko želeo Skota Mektomineja u veznom redu Napolija, u jednom trenutku je delovalo da neće biti ništa od toga, ali se preko noći sve okrenulo i sporazum sa Mančester Junajtedom je postignut.

Napoli je dogovorio transfer Mekotmineja za 30.500.000 evra plus procente od naredne prodaje. Sada ostaje da Napoli dogovori lične uslove sa škotskim vezistom koji ima neke neraščišćene račune sa Junajtedom. Ali, to u suštini ne bi trebalo da pokvari transfer na jug Italije.

Izabrane vesti

Napoli je nedeljama pokušavao da pronađe zajednički jezik sa Crvenim đavolima oko škotskog veziste. Junajted je dugo insistirao na ceni od 35.000.000 evra i zato je nedavno odbio ponudu Napolija tešku 25.000.000 evropskih novčanica. Kada je Napoli počeo da obigrava oko Jerdija Shautena iz PSV Ajndhovena, Junajted je pristao da se nađu na sredini.

Čim Mekotminej krene put Napulja, Mančester Junajted kreće u konačnu realizaciju transfera Manuela Ugartea iz Pari Sen Žermena. Odavno Đavoli imaju dogovor sa urugvajskim vezistom, ali su čekali rasplet oko Škota, da oslobodi mesto u timu i popuni budžet za kupovinu Ugartea. Francuski klub je pre godinu dana platio 60.000.000 evra za Urugvajca i sada insistira na istoj ceni. Junajted će najverovatnije pristati na tu cenu i samo ostaje da se vidi hoće li se transfer realizovati kroz momentalnu kupovinu ili pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora za 60.000.000 evra.

Dolazak Mekotminija u Napoli ne isključuje dolazak još jednog škotskog veziste koji je Konteova želja. Napolitanci su odvano postigli dogovor sa Bilijem Gilmorom oko petogodišnjeg ugovora, a od dogovora sa Brajtonom ih deli još 2.000.000 evra. Napoli nudi sa bonusima oko 18.000.000, Brajton traži 20.000.000 i to nisu nepremostive razlike, ali problem je trener Fabijan Hirceler. On želi da zadrži Gilmora, juče mu je bio u startnoj postavi i vrši pritisak na klub da ne prodaju Škota.

Het-trik Napolijevih pojačanja sa Ostrva bi trebalo da zokruži dolazak Romelua Lukakua čiji transfer se takođe pregovarao nedeljama i načelno je dogovoren za 30.000.000 evra i 30 odsto od naredne prodaje.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Bili GilmorSkot Mektomini

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara