Filip Kostić (©AFP)
Filip Kostić (©AFP)

Jugović odobrava Juventusov izbor: Kostić neće da bude kao Krasić

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 21:25

“Njegov fudbal jeste linearan, ali pouzdan. Ima strašan trk i ubitačnu levicu. Njegova snaga su prodori i ako dođe u Juventus Dušan Vlahović imaće veliki benefit od njegovih asistencija“

Zvezdino dete sa druge planete. Vladimir Jugović ostao je zlatnim slovima upisan u istoriju najvećeg srpskog kluba kao jedan od heroja pohoda na evropsku i svetsku titulu 1991. godine, ali ga vrlo dobro pamte i navijači Juventusa.

Jugović je prvi Srbin koji je otvorio vrata Stare dame, mada ih kroz istoriju nije bilo mnogo. Ipak, Jugovićeve zasluge se u Torinu vrlo dobro pamte jer je izneo veliki teret kroz dve godine boravka u kojima je osvojio Skudeto, a pre svega poslednje evropske krune 1996. kada je postigao odlučujući penal i nadigrao Ajaks u ruletu.

Izabrane vesti

Subota, 14.00: (1,75) Haka (3,60) Marijehamn (4,90)

Zbog svega što je uradio reči nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije se u Torinu i te kako poštuju. A, sada imaju dodatnu vrednost jer bi Juventus u narednim danima mogao da se pojača Filipom Kostićem.

“Filipa poznajem još kao klinca od 17 godina, kada je igrao za Radnički. Otišao je iz zemlje kao mlad momak, zaigrao za Groningen u Holandiji, pre nego što je otišao u Nemačku. Nije imao lak put do zvezda, jer je igrao za dva kluba koja su ispadala u niži rang, Štutgart i Hamburg. Ipak, mi u Srbiji smo znali da se radi o izuzetnom fudbaleru još od momenta kada je nadigrao Španiju 2014. godine, kada je postigao odlučujući gol“, priseća se Jugović i nastavlja:

“On je krilo sposobno da igra na svim pozicijama po levom boku. Njegov fudbal jeste linearan, ali pouzdan. Ima strašan trk i ubitačnu levicu. Njegova snaga su prodori i ako dođe u Juventus Dušan Vlahović imaće veliki benefit od njegovih asistencija“.

Juga je prošle zime savetovao Juventusu da kupi i Dušana Vlahovića koji je danas prva “devetka“ Stare dame. Sa Kostićevim dolaskom ne bi profitirao samo torinski velikan već i reprezentacija Srbije...

“Kostić je sada osvajač Lige Evrope, ali i najbolji igrač turnira. Trebalo mu je duže vremena da dođe do te tačke, verovatno je to zato i što nije ranije došao u Italiju, jer igrači na Čizmu dolaze da bi se taktički usavršili“.

Kod dela navijača Juventusa postoji opravdani strah da bi Kostićev transfer mogao da se završi neslavno, poput onog Miloša Krasića nakon prve sezone...

“Postoji ključna razlika između njih dvojice. Kostić je naučio da igra i odbranu i zbog toga u Ajntrahtu pokriva ceo levi bok. Krasić, s druge strane, je imao krizu u Juventusu kada mu je rečeno da ne razmišlja samo o napadu“.

Kostić bi sa Juventusom trebalo da potpiše ugovor na tri godine, uz neto platu od 3.000.000 evra. Obeštećenje Ajntrahtu iznosiće oko 20.000.000 evra.


tagovi

Filip KostićVladimir JugovićLetnji prelazni rok 2022JuventusAjntraht Frankfurt

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara