Jović uzeo sedmicu inspirisan Ronaldom: Nadam se da ću u Italiji proći kao on

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 18:04

Srbin na promociji govorio o čuvenom Portugalcu, Dušanu Vlahoviću i ambicijama u novoj sredini

Promocija Luke Jovića ujedno je bila prilika da se srpski napadač prvi put suoči sa novinarima na Apeninskom poluostrvu, a prilikom zaduženja dresa sa brojem sedam srpski centarfor govorio je o razlozima zbog kojih je izabrao klub iz Toskane, kao i o ambicijama u Seriji A.

Izabrane vesti

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde i drago mi je što ću nositi dres Fjorentine. Mnogi igrači sa Balkana su igrali ovde i to mi je dalo podsticaj. I sada ima u Fjorentini mojih sunarodnika koji mi pomažu da se adaptiram. Daću sve od sebe da odgovorim na zahteve trenera", rekao je novi napadač Viole.

Glavna nepoznanica za širu javnost u Italiji je stepen fizičke spreme Jovića koji je u Realu tokom rethodnog perioda imao veoma skromnu mionutažu.

"Trenirao sam tokom pauze i mislim da sam stigao ovde u prilično dobroj formi. Imam malih teškoća sa listovima, ali to neće predstavljati problem u budućnosti".

Neizbežna tema bio je i Dušan vlahović, prethodni centarfor iz Srbije koji je nosio Ljubiasti dres i Jovićev saigrač iz reprezentacije.

"Vlahović se odlično snašao u Italiji i pokušaću da ostvarim isti uspeh. U reprezentaciji smo saigrači, ali ćemo ovde biti rivali. Videemo kako će to izgledati na terenu. Nisam razgovarao sa Dušanom od potpisa za Fjorentinu, ali mi je u reprezentaciji uvek govorio u superlativima o timu, navijačima i klubu I to mi je pomoglo da donesem odluku i izaberem Violu".

Izazove na apeninskom poluostrvu bivši igrač Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta i Reala dočekao je uz pregršt motiva, a sa visokim mabicijama očekije izazove na domaćoj, ali i međunarodnoj sceni.

"Nisam imao priliku da igram u Seriji A, ali sam odrastao gledajući italijanski fudbal. Značajno se promenio u međuvremenu, sada je manje defanzivan, mnogo je više pogodaka i nadam se da ću se uklopiti, da ću i ja biti raspucan. Liga konferencije je novo takmičenje, ali iskustvo iz Lige šampiona i Lige Evrope može da mi bude dragoceno. Cilj je da napredujemo u svakom takičenju i imamo kvalitet za to".

Jović će u Firenci nositi dres sa brojem sedam, te je opravdano jedna od asocijacija bio trenutno najpoznatiji igrač sa istim brojem.

"Izabrao sam broj sedam jer nije bilo drugih brojeva koji mi se dopadaju. Prvi put ću ga nositi i nadam se da će mi doneti sreću. Inspirisan sam Kristijanom Ronaldom i nadam se da ću proći kao on u Italiji".

Italijanske medije ineresovalo je i kako će se novi centarfor prilagoditi na novi sistem igre i formaciju 4-3-3 koju potencira strateg Fjorentine.

"Bolje se snalazim pri taktici sa dva špica, ali sam igrao u formaciji koju igra Fjorentina i u Ajntrahtu i u Realu. Tu sam da pomognem timu i da uradim šta se zahteva od mene. Siguran sam da ću pružiti maksimum bila formacija sa dva ili jednim napadačem".


tagovi

Luka JovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara