Dejan Joveljić (©AFP)
Dejan Joveljić (©AFP)

Joveljić sprema vatromet za Dan nezavisnosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 23:10

El Trafiko, derbi između Galaksija i Los Anđeles FK, na programu je u noći između četvrtka i petka od 04.30 časova po srednjoevropskom vremenu

U Sjedinjenim Američkim Državama noćas se proslavlja Dan nezavisnosti. Neće, kao u filmu, vanzemaljci izvršiti invaziju i napasti Belu kuću, nema potrebe da Vil Smit i Džef Goldblum ujedine snage pa da spašavaju Zemlju, ali očekuje nas vatromet. Fudbalski, baš u tom njihovom Los Anđelesu. Sastaće se dva člana MLS iz tog kluba, Los Anđeles Galaksi i LAFK (petak, 04.30 časova po srednjoevropskom vremenu).

Ovog puta će uloge hrabrog pilota, kapetana Stivena Hilera i simpatičnog naučnika Dejvida Levinsona da tumače srpski fudbaler Dejan Joveljić i španski vezista Riki Puć. Njih dvojica kao tandem, još uz pomoć brazilskog krilnog napadača Gabrijela Peka, probaće da odbrane Galaksi od invazije gradskog rivala.

Izabrane vesti

Reč je o derbiju Zapadne konferencije MLS. Sastaju se dva tima koja dele prvo mesto, zajedno sa Real Solt Lejkom. Sve tri ekipe imaju po 40 bodova, s tim da je LAFK odigrao 20 utakmica, a Real i Galaksi po 21.

Zbog značaja bodova, logičan je bio izbor da baš ovaj meč Amerikanci odaberu za „prajm“ termin na veliki državni praznik. Ionako već nekoliko godina forsiraju takozvani El Trafiko kao da je reč o velikom fudbalskom derbiju, pa zašto ne bi iskoristili priliku.


04.30: (3,15) Los Anđeles Galaksi (3,60) Los Anđeles FK (2,20)


Ono što je sigurno, očekuje se atraktivna utakmica na popularnom Rouz Boul stadionu u Pasedini. Galaksijev najbolji strelac je povremeni reprezentativac Srbije Joveljić, koji je ove sezone postigao 12 golova i tome dodao šest asistencija. Niko od njegovih saigrača nije ni blizu takve brojke.

Zato, LAFK ima dvojicu konkurenata za prvo mesto na listi strelaca. Gabonac Denis Buanga je potpisao 13 pogodaka, a Poljak Mateuš Boguš 12. Ispred sve trojice su sjajni golgeter Real Solt Lejka Kristijan Arango (16) i Di Si Junajtedov Kristijan Benteke (14).

Ovo je drugi El Trafiko ove sezone. Prethodni smo gledali 7. aprila, LAFK je kod kuće trijumfovao sa 2:1. Sva tri pogotka smo videli u prvom poluvremenu, a uprkos ofanzivnoj igri Galaksija domaćin je tada bio bliži trećem golu nego Joveljić i drugovi da isčupaju bod.


-----------------------

Ponovo bonus? Da, moguće je! Uplatom prvog depozita na svoj Mozzart nalog dobijaš odmah 24% bonusa na tu uplatu! A tvoj dobitak je siguran kao Rodri na lopti. I ovo važi samo od sada pa do prvog meča četvrtfinala između Španije i Nemačke.

-----------------------


MLS

Petak

02.30: (2,35) Dalas (3,45) Portland Timbers (2,95)

03.30: (1,58) Kolorado Rapids (4,10) Sporting Kanzas Siti (5,70)

04.30: (3,15) Los Anđeles Galaksi (3,60) Los Anđeles FK (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

MLSDejan JoveljićLos Anđeles FCLA GalaksiLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara