Ivan Jovanović (©Reuters)
Ivan Jovanović (©Reuters)

Jovanović na dva od dva: Joanidis i Colis kobni po bezidejne Irce

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 22:50

Grčka bez mnogo drame do tri boda u Dablinu - 2:0

Rekao je Ivan Jovanović da je posao na klupi reprezentacije Grčke kao novi početak trenerske karijere. Ako je sudeći po početku, mogla bi to da bude lepa karijera, pošto je u Dablinu Grčka slavila protiv Irske – 2:0.

Nije mnogo menjao Ivan Jovanović u odnosu na meč protiv Finske. Samo dve promene. Colis je počeo umesto Pelkasa, Siopis je uskočio na mesto Mantalosa u veznom redu, što govori da je iskusni trener bio zadovoljan onim što je video u prvom kolu.

Izabrane vesti

Bilo je jasno od početka da ovaj meč neće obilovati atraktivnošću i nekim lepim potezima. Jednostavno, ovo je bio duel dve reprezentacije koje gaje sličan stil igre. Nisu Heleni mnogo promenili stil igre od kad je imenovan Ivan Jovanović. Bivši trener Panatinaikosa i jeste strateg koji na prvom mestu više pažnje posvećuje odbrani sopstvenog gola. To mu je sa APOEL-om donelo četvrtfinale Lige šampiona i od toga neće odstupiti ni kao selektor Grčke.

Čak i tako orijentisani, Heleni su u prvom delu bili mnogo konkretniji od Irske. Napadali su uglavnom preko levog boka gde je aktivan bio Kostas Cimikas. Nisu gosti stvorili mnogo šansi, samo dve, ali u obe su bili blizu postizanja gola i obe su došle posle prekida, što je bio i jedini način da neko postigne gol, s obzirom na defanzivno opredeljenje oba selektora. Prvo je zapretio Kulijerakis. Odlično je skočio posle kornera, ali je lopta otišla malo preko gola. Nešto kasnije, Bakasetas je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je Keleher odbranio.

Domaćin je sa druge strane bio potpuno bezopasan. Trčanje i trud niko ne može da ospori izabranicima Hejmira Halgrimsona, ali za nešto više, potrebno je nekad i kombinovati, a ne samo igrati dugim loptama i voditi vazdužne duele sa rivalima.

Sve ono dobro što su uradili u prvom delu, Grci su naplatili na startu nastavka. Joanidis je opet pokazao da je u ovom sastavu Grčke uz Cimikasa najveća opasnost za protivnike. Napadač Panatinaikosa ostao je sam na 20 metara od gola, iskoristio činjenicu da niko nije izašao u blok, namestio se, a Keleher je samo pogledom mogao da isprati loptu koja ulazi u gol.


Ništa novo domaćin nije ponudio ni posle primljenog gola. opet nije bilo kreativnosti i sve se svelo na glavomet, dok je Grčka uglavnopm pretila iz kontri.

Nisu čak ni izmene uspele da razmdraju limitirani sastav domaćeg tima, sve što su pokušavali da urade, bilo je iz prekida, a i u tim situacijama je odbrana Grčke bila sprema i pokazala zbog čega je jači deo tima.

Gol Colisa u završnici posle odlično istrčane kontre samo je pokazatelj koliko su Heleni bili konkretniji na ovoj utakmici. Ili možda bolje - koliko Irci nemaju kvalitet.


LIGA NACIJA B DIVIZIJA, drugo kolo

Irska - Grčka 0:2 (0:0)

/Joanidis 51, Colis 87/

Engleska - Finska 2:0 (0:0)

/Kejn 57, 76/


tagovi

Liga nacijaGrčkaIrska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara