Marinković (©Starsport)
Marinković (©Starsport)

Jovan Marinković digao Kruševac na noge: Igram desnom, ali makazice šutiram levom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 08:53

Defanzivac Čarapana istakao kandidaturu za gol sezone

Miris plej-ofa proneo se sinoć Lazarevim gradom. Napredak je savladao Javor efektnom igrom u drugom delu meča (3:0), pobegao Novom Pazaru na tri boda razlike i dva kola do kraja osnove runde prvenstva prvi put se u sezoni našao među osam najboljih.

Pamtiće četa Vladimira Gaćinovića i kruševačka publika najubedljiviji trijumf u šampionatu ove godine po sjajnom drugom poluvremenu, a standardni štoper Čarapana Jovan Marinković po atraktivnim golu koji će, uprkos velikoj konkurenciji već u ovom kolu, ući i u najuži izbor za pogodak sezone u Mozzart Bet Superligi. Zanimljivo, ovo je centrahalfu Napretka prvi gol nakon pogotka Partizanu, kada je sa Radničkim iz Sremske Mitrovice izbacio crno-bele iz Kupa Srbije prošle sezone.

Izabrane vesti

Sjajno su u prethodnom kolu pogađali Ivan Milosavljević, Adem Ljajić, Aranđel Stojković, Žarko Udovičić… No, i lucidnost i efektnost i inteligenciju i atraktivnost u jedno je protiv Javora spojio Jovan Marinković, kada je makazicama otključao bravu Ivanjičana pod Bagdalom. I sve to slabijom nogom!

"Presekao sam loptu na našoj polovini, išao do kraja u akciju… Čudno je sada reći, nećete mi verovati, ali osetio sam nešto u tom trenutku. Nešto što me je nateralo da se pojavim u šesnaestercu rivala. Bastajić je sjajno centrirao, a ja sam video da jedino mogu da zahvatim loptu pomoću makazica. Šutnuo sam, što je sad svima čudno, levom nogom, ali ja makazice uvek šutiram tako. Mislim, kada sam vežbao na treninzima, jer na utakmicama nisam do sada pokušavao. Osećaj je neverovatan, ma fenomenalan. Ekipa je uvek na prvom mestu, ali slagao bih kad bih rekao da mi nije drago što sam baš ja pogurao tim u pobedu i u plej-of", ushitno priča Marinković za Mozzart Sport nakon prvenca ove sezone.

A, ako bi iskusni štoper morao da bira drugi najlepši gol kola, posle njegovog...

"Uf, teško pitanje, ali neka bude majstorija Udovičića."

Trijumf protiv Javora samo je kruna jako dobrog proleća Napretka koji je od zone koja je bila bliža putu za baraž u januaru, sada već praktično ušao među najbolje.

"Možda niko nije očekivao ovakav uspeh, ali posle dolaska šefa Vladimira Gaćinovića odmah smo osetili napredak u radu. Istina, trebalo nam je malo vremena da prihvatimo njegove ideje, zahteve u igri, da se skapiramo među sobom. Videlo se to od utakmice protiv Spartaka u uvodu proleća da možemo da uradimo mnogo toga. Možda ni tada niko nije očekivao da će to biti plasman u plej-of, ali mislim da smo to kao tim zaslužili".

Iako teorijski još može da sklizne u donji deo tabele, u Kruševcu niko ne pomišlja na to da Napredak već nije u odabranom društvu.

"Ma ušli smo u plej-of! Neverovatan korak za nas, ali probaćemo da ugrabimo još šest bodova do doigravanja. Evo, dok slavimo pobedu protiv Javora, već jedva čekamo da krene meč protiv IMT-a. Hoćemo novu pobedu. Pa, ako nam se ukaže šansa u plej-ofu za nešto više, zašto da ne”.

Ako sve to ne donese ova sezona, pod Bagdalom se među navijačima šuška pitanje - kakav bi to mogao biti tim ako stručni štab i ekipa ostanu još godinu dana na okupu?

"Nama prija da budemo što duže zajedno. Videlo se to ovih nedelja. To je na struci i na klubu da odluče, a bilo bi prelepo da nastavimo u istom ritmu i sledeće sezone".

Treneri obično vole da kažu da konstantnost u igri pre svega dobro donosi odbrani tima, a Napredak na tri meča zaredom nije kapitulirao u svom domu.

"I nama šef kaže da je odbrana ključ uspeha. Iz dobra odbrane sve je lako rešivo u ostalom delu terena. Ide sve, hvala Bogu, kako treba, stvarno smo se dobro uklopili i samo neka potraje što duže, pa da se još mnogo puta radujemo", poručuje Jovan Marinković.


tagovi

Napredak KruševacJovan MarinkovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara