Jovan Damjanović (©MN Press)
Jovan Damjanović (©MN Press)

Jovan Damjanović: Nagrada za trčanje i bacanje na glavu

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 22:24

Selektor kadeta ponosan na svoje igrače kako su izborili plasman u polufinale Evropskog prvenstva

Hrabro, požrtvovano i kvalitetno. Tako je odigrala kadetska reprezentacija Srbije protiv Austrije u polufinalu Evropskog prvenstva i stigla do pobede sa 3:2.

To znači da će se Orlići u nedelju u meču za finale sastati sa Portugalijom ili Poljskom, koje svoj duel igraju u četvrtak. Imaće izabranici Jovana Damjanovića dan više za odmor i pripremu utakmice, što nije mala stvar.

Izabrane vesti

Ipak, prvo da se proslavi velika pobeda...

"Jako lepi utisci, momci su ovo zaslužili. Ne samo na današnjoj utakmici i ovom Evropskom prvenstvu, već od prvog dana kada smo se skupili kako su dani prolazili igrali smo sve bolji i bolji fudbal. Od srca im čestitam na odnosu i na stavu. Igramo kvalitetan fudbal i ovo nam je nagrada. Nije bilo lako, Austrijanci su fizički izuzetno sposobni, složeni i kompaktni, ali smo uspeli da odgovorimo na način koji nas i krasi, a to su smisao za igru, zajedništvo, tehnika... Brzo smo se vratili nakon primljenog gola, stvarno verujem u ove momke i nisam imao sumnju da će tako i biti", u dahu je kroz osmeh zadovoljstva govorio selektor posle utakmice.

Posebno je Damjanović pohvalno pričao o svojim igračima i kao osobama, a ne samo fudbalerima.

"Momci su divni, često im kažem da su bolji nego što smo mi bili. Moramo da negujemo nove generacije, oni znaju da moj stručni štab i ja mnogo verujemo u njih. Ne samo fudbalski nego i ljudski, jer ako nije dobra hemija ne možete da dođete dovde. Zato insistiramo na tome da budemo skromni i ponizni na terenu, moramo da trčimo taj metar, moramo se bacamo na glavu da bi došao rezultat i da bi na kraju došla akcija kao što smo dali treći gol. Moramo da budemo skromni i na terenu i van njega baš zato što imamo kvalitet", smatra selektor kadetske reprezentacije Srbije.



tagovi

orlićikadetska reprezentacija SrbijeJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara