Josip Juranović - najveći bundesligaški posao ove zime

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 16:39

Kada govorimo o ulaznim transferima...

Otkako je ušao u Bundesligu dobro je poznato da je možda i najveća snaga Union Berlina tandem ofanzivnih bekova i skok igra. Juče protiv Hofenhajma to se lepo videlo. Kapiten Kristofer Trimel upisao je dve asistencije, Niko Giselman bio konstantna pretnja po levoj strani. A da po istom principu želi da nastavi Urs Fišer je dokazao kada je prstom pokazao na Josipa Juranovića.

Kako je najavljeno, Hrvat je tokom dana stavio paraf na ugovor sa Berlincima i biće zamena za Norvežanina Julijana Rajersona koji je bio u rotaciji sa Trimelom i Giselmanom tokom prvog dela sezone.

Izabrane vesti

Koliko su Fišeru važni igrači na tim pozicijama verovatno najbolje govori podatak da je Juranović postao najskuplji igrač u istoriji kluba. Za njega je Seltiku plaćeno 8.550.000 evra, koliko i Liverpulu za Taiva Avonjija pre godinu i po dana, s tim što Škotima u ovom slučaju sleduje još 3.000.000 kroz 'lake' bonuse.

Zanimljivo, ako pretpostavimo da će klauzule vezane za dodatni novac biti aktivirane, hrvatski bek je čak i najveći ulazni transfer bundesligaških klubova ove zime?!

Podsetimo, prethodnih nedelja pisalo se kako interesovanje za Juranovića pokazuju neki od najvećih klubova Evrope, poput Barselone, Mančester Junajteda ili Čelsija, ali čini se da je ovo prava mera i za njega i za klub u koji dolazi.

Iza nekadašnjeg igrača Hajduka je solidnih godinu i po dana u Seltiku (kupljen od Legije u leto 2021. za 3.000.000), a ovaj transfer obezbedile su mu pre svega dobre partije na Mundijalu u Kataru.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Transferi uživoJosip Juranović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara