Severina (Star sport)
Severina (Star sport)

Još pet dana za pojačanja Partizana: Špic pod hitno, ostali na čekanju

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.09.24. | 15:50

U Humskoj u sredu sigurno jedan potpis, možda ih bude još

Prođoše dve godine, dosta toga se u Humskoj promenilo, ali bi opis mogao da bude identičan onom iz leta 2022, kad je posle sumornog početka sezone i smene trenera bilo „Sedam dana za spas Partizana“, što je u tadašnjim okolnostima trebalo da predstavlja podsticaj za plasman u grupu Lige konferencije, te da se dobrim rezultatima na Malti i protiv kragujevačkog Radničkog kreira povoljan ambijent uoči večitog derbija.

I sad je meč sa Crvenom zvezdom na vidiku, odmah iza ugla, jer će pošto se okonča pauza zbog obaveza nacioonalnih selekcija tim Aleksandra Stanojevića u Zaječaru igrati sa OFK Beogradom, a onda 23. septembra ugostiti Crvenu zvezdu u najvećoj utakmici ovdašnjeg fudbala.

Izabrane vesti

U kom sastavu, e to niko u ovom trenutku ne može da zna.

Iz prostog razloga što se čeka ozvaničenje saradnje sa jednim, angažman drugog, a potencijalno dovođenje još nekog novajlije u smiraj prelaznog roka, koji za klubove sa teritorije Srbije ističe 13. septembra. Sve navedeno znači da su crno-beli ušli u cajtnot i da im vreme nije saveznik pre nego što istekne rok za licenciranje fudbalera.

Prvi će na Topčiderskom brdu biti promovisan Mihajlo Ilić. Sa povratnikom iz Bolonje je sve dogovoreno, a jedini razlog što nije zvanično potvrđena pozajmica leži u činjenici da je kapiten mlade reprezentacije Srbije u Bakuu, ali i pre meča sa Azerbejdžanom zna se da Orlići nemaju šansu za plasman na Prvenstvo Evrope. Kad se obaveze završe, Ilić će u Humskoj raširiti šal i početi drugi mandat. To će se desiti već u sredu, čime će stručni štab dobiti opciju bonusa i popuniti prazninu nastalu odlaskom doskorašnjeg kapitena Svetozara Markovića u Viktoriju iz Plzenja.

Daleko veća briga Stanojevića je koga će imati na raspolaganju u napadu. Posle prodaje Mateusa Saldanje Ferencvarošu ostao je samo sa dve klasične opcije u liku Đorđa Jovanovića i Nemanje Nikolića. Koristio je kao centralnog napadača i Alda Kalulua, međutim, jasno je da mu je osim postojećih potreban još neki. Izbor trenera je Lazar Romanić, mada se maltene gotov posao zakomplikovao, jer je Žeklezničar iz Pančeva umesto početnih 500.000 evra, na koliko je bilo dogovoreno obeštećenje, podigao zahteve za skoro duplo (između 800.000 i 1.000.000) i tako odvratio klub iz Humske. Makar zasad.

Kako se može čuti, alternativne opcije postoje, ali od onoga što agenti nude ništa nije privuklo pažnju sportskog sektora da bi se oduševljeno krenulo u realizaciju posla. Razumljivo, ako se zna da je kvalitetna roba razgrabljena i da je na pijaci samo „second hand“ materijal. Opet, i kad dođe, taj novi momak imaće baš malo vremena da se prilagodi i uigra sa ostatkom ekipe pred takmičarske izazove, od kojih je najinspirativniji onaj u vidu večitog derbija, na domaćem terenu. Da makar tu pokuša Parni valjak da se iskupi u očima navijača za loš početak sezone.

Još jedan posao na čekanju. Zavisi od Ksandera Severine. Holanđanin nije otišao, ali bi već u sred mogao put Izraela, kako bi potpisao za Makabi iz Haife. U klubu vagaju da li, posle eliminacije iz Evrope, ima potrebe dovesti još neko krilo kao zamenu za Severinu ili ostati sa postojećim adutima. Zagovornci prve ideje sugerišu da je aktuelnom sastavu potrebno osveženje, a druge da bi, posle ispadanja sa međunarodne scene i izostanka novčane nagrade od UEFA, bilo rizično ući i novi aranžman koji bi dodatno opteretio kasu.

U nju se slilo tačno 6.000.000 evra posle prodaja Saldanje, Markovića i ranije Sameda Baždara. Dosta se i uložilo (3.780.000) i deluje da to nije sve. Ionako završnica prelaznog roka uglavnom bude uzbudljiva. Naročito što je trener Aleksandar Stanojević zahtevao da se smanji glomazni kadar i da neki igrači odu. Doduše, osim navedenih klub su napustili štoper Bojan Kovačević i krilo Aleksa Janković, a mogli bi i vezisti Frank Kanute, Leonard Ovusu, možda i neko od mlađih, ako nisu zadovoljni minutažom, poput Dušana Jovanovića, Matije Stjepanovića...

A onda mora još neko da dođe. Valjda.



tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara