Stadion Arbrota (@Reuters)
Stadion Arbrota (@Reuters)

Još malo o golmanu-golgeteru iz Škotske: Pogodio je i iz slobodnjaka sa svoje polovine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 14:25

Priča o Aliju Adamsu ulepšala kraj godine

Pogodak rezervnog golmana škotskog drugoligaša Arbrota, Alasdera Alija Adamsa, impresionirao je ljubitelje fudbala sa svih meridijana. Čuvar mreže rođen 6. novembra 1991. godine silom prilika ušao je u igru kada se povredio i drugi štoper njegovog tima u 58. minutu. Gosti su na gostovanje kod Reit Roversa došli sa samo četiri zamene, a pošto su tri već bile iskorišćene, Adams je morao da zaigra u polju. Bio je to njegov debi u Čempionšipu, a ostaće upamćen kao jedan od najluđih ikada.

Adams je desetak minuta po ulasku u igru sjajno reagovao i sa tridesetak metara, iz okreta, poslao loptu pod prečku. Neodbranjivo za kolegu na golu domaćeg tima. Bio je to pogodak kojim je Arbrot smanjio na 1:2, a do kraja meča je uspeo i da izjednači zbog penala dosuđenog nakon igranja rukom.

Izabrane vesti

Epitet junaka utakmice pripao je 32-godišnjem Aliju Adamsu, međutim, iako mu je to bio prvi gol u drugoligaškom rangu, nije i prvi u karijeri. Golman iz Edinburga je pogađao i u nižim amaterskim ligama Škotske, a u sezoni 2019/2020. dao je gol iz slobodnjaka sa svoje polovine terena.

"Svi golove koje sam dao bili su sa namerom. Kada mi se ukaže prilika, gledam da je iskoristim. Ali nisam lud, ne pokušavam da postignem gol po svaku cenu. Za sve postoji vreme i mesto, a to se možda nikada neće desiti u Čempionšipu", rekao je Adamsa svojevremeno u intervjuu za škotski Kurijer, ne sluteći šta će se dogoditi 30. decembra 2023.



tagovi

Škotska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara