undefined
undefined

Još jedno zvučno ime kod Berluskonija i Galijanija u Monci

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 14:49

Stigao dugogodišnji urugvajski reprezentativac

Italijanski drugoligaš Monca je danas potvrdila dovođenje još jednog poznatog fudbalskog imena. Opremu kluba u kojem gazduje Silvio Berluskoni, a vodi ga Adrijano Galijani je zadužio dugogodišnji urugvajski reprezentativac Gaston Ramirez.

On je stigao kao slobodan igrač pošto od letos nema klub posle isteka saradnje sa Sampdorijom i potpisao je ugovor do kraja sezone. Ramirez je za reprezentaciju Urusa odigrao 43 utakmice, a u Italiju je došao iz Penjarola pre 11 godina. Tada je eksplodirao u Bolonji i posle dve sezone postao najplaćeniji igrač u istoriji Sautemptona. U Engleskoj se nije snašao. Bio je na pozajmicama u Halu i Mildsbrou koji ga je otkupio, da bi se 2017. vratio u Italiju i zadužio dres Sampdorije u kojoj je bio jedan od najboljih igrača.

Izabrane vesti

Posle isteka ugovora, pola godine nije imao klub i prihvatio je ponudu Monce koja želi istorijski plasman u Seriju A. Podsetimo, Berluskoni je klub iz grada u kojem živi kupio 2018. godine kada su igrali u trećoj ligi i posle 20 godina ga uveo u Seriju B. Doveo je uoči drugoligaške sezone zvučna imena poput Marija Balotelija, Kevina Prinsa Boatenga, Gabrijela Palete ali je Monca završila na trećem mestu u Seriji B i ispala u plej-ofu za ulazak u Seriju A.

Letos se klub pojačao više nego solidnim prvoligaškim igračima poput Andree Favilija, Matije Valotija, Luke Kaldirole, stigli su Portugalac Pedro Pereira, Bugarin Valentin Antov... Sada bi Ramirez trebalo da donese dodatni kvalitet. Monca trenutno zauzima peto mesto na tabeli Serije B sa četiri boda manje od lidera Pize.


tagovi

Gaston RamirezMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara