Još jedno novo lice na Čika Dači: Rošević pojačao konkurenciju u špicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 13:20

Doskorašnji napadač Spartaka četvrto pojačanje Radničkog u letnjemm prelznom roku

Dugo je tihovalo na „Čika Dači“, a onda su Šumadinci iznenada iz prve ubacili u petu i krenuli da štancuju pojačanja kao na traci. Nakon omladinskog reprezentativca Luke Lijeskića, Amerikanca srpskog porekla Vukašina Bulatovića, te povratnika iz Brazila Evandra da Silve, opremu srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu konferencija zadužio je i doskorašnji napadač subotičkog Spartaka, Miloš Rošević.

Momak rodom iz Zaječara, koji je prošlog meseca proslavio svoj 23. rođendan, nije se previše naigrao u klubu sa severa Bačke. Prošle sezone sakupio je svega 12 nastupa u dresu subotičkih Golubova, uz po jedan postignut gol i asistenciju, pa je nekako i bilo za očekivati da ovog leta dobije odrešene ruke u pronalaženju nove sredine. Nije mladi napadač morao dugo da traga za novim angažmanom, s obzirom da su mu se vrlo brzo po okonačanju saradnje sa Subotičanima javili Kragujevčani, kojima je nakon povratka Pavle Ivelje u Niš bila neophodna još jedna opcija u špicu.

Izabrane vesti

„Nisam se dugo premišljao kada sam dobio poziv da pređem u Radnički. Gledao sam ih prošle sezone, igrali su jako lep i ofanzivan fudbal sa dosta visokog presinga, što meni kao napadaču u potpunosti odgovara. Takođe, znam da Radnički pruža šansu mladim igračima da se afirmišu, pa se nadam da ću i ja dobiti priliku da pokažem svoj potencijal“, poručio je mladi napadač nakon što se obavezao na trogodišnju vernost kragujevačkom klubu.

Rošević je fudbalski stasao u Timoku iz Zaječara, gde je prošao sve klupske selekcije i odigrao bitnu ulogu u plasmanu plavo-belih u Prvu ligu Srbije pre četiri sezone. Na superligaškoj sceni, bar za sada, nije ostavio značajniji trag, što i ne čudi ako se ima u vidu da je tokom dvo i po godišnjeg boravka u Spartaku uglavnom bio u senci iskusnijih kolega iz navale. Sada će pokušati da se nametne strategu Radničkog Feđi Dudiću, koji je do Roševićevog dolaska od centralnih napadača na raspolaganju imao samo Kolumbijca Dilana Ortiza, s obzirom da se Milan Vidakov još uvek nije u potpunosti opravio od povrede koju je doživeo tokom zimskih priprema u Antaliji.

Inače, Šumadinci u petak na stadionu „Čika Dača“ igraju prvu kontrolnu utakmicu protiv imenjaka iz Niša, a u ponedeljak se sele na Zlatibor, gde ih očekuje završno brušenje forme za novu sezonu koju otvaraju 20. jula gostovanjem pančevačkom Železničaru.   

U međuvremenu, sportski sektor Crvenih predvođen Slavkom Perovićem radi punom parom, pa narednih dana treba očekivati još novih lica na „Čika Dači“, ali i neke odlaske iz kluba.


tagovi

Anes Rušević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara