Još jedan Zvezdin fudbaler prešao u Železničar

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 18:02

Talentovani krilni napadač Veljko Vukojević među Pančevcima

Prethodne sezone, prve u eliti, Železničar je opstanakizborio tek kroz baraž sa Inđijom, a buran kraj sezone bio je lekcija usled koje su Pančevci letnji prelazni rok iskoristili za reorgbanizaciju. Na mesto šefa stručnog štaba stigao je Marko Savić, dok je niz igrača zaoštrio konkurenciju u timu mladog stratega. Među dvocifrenim brojem novajlija u Železničar su stigla čak četvorica fudbalera iuz Crvene zvezde kojima se danas pridružio još jedan dosadašnji član kluba iz Ljutice Bogdana.

Posle Zorana Popovića, Nemanje Milunovića, Nemanje Vidojevića i Marka Ćurića, crveno-beli dres opremom Pančevaca zamenio je i Veljko Vukojević. Krilni fudbaler koji u avgustu puni 18 godina prethodno je ovog leta dovođen u vezu sa OFK Beogradom i Grafičaraom, ali se na kraju obavezao na vernost Železničaru.

Izabrane vesti

Perspektivni ofanzivni vezista stigao je početkom 2021. godine u redove pionira Crvene zvezde iz Partizana, a već narednu sezonu ukrasio je sa deset pogodaka u Kadetskoj ligi Srbije. Prošle takmičarske godine krilni fudbaler je u omladinskoj ligi postigao 13 golova uz četiri asistencije, a u strelce se upisao i u Ligi šampiona za mlade zatresavši mrežu Lajpciga u porazu (1:2) na gostovanju.

Igre za omladinski tim crveno-belih bile su povod da Šapčanin rođen 2006. godine u prvom kolu Kupa Srbije protiv Trajala upiše seniorski debi za Zvezdu, ali od oktobarskog iskustva pod komandom Baraka Bahara nije više imao prilike da se nađe ni u protokolu.

Vukojević će u Pančevu zaoštriti konkurenciju na krilnim pozicijama gde za minute konkurišu i Stefan Cvetković, Frensis Eze, Entoni Lokosa i Nikola Jovanović, dok istu ulogu može da obavlja kapiten Lazar Romanić koji je u Pančevu do sada češće u igrao kao centralni napadač.



tagovi

Veljko VukojevićFK Crvena zvezdaŽelezničar Pančevo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara