(Star sport)
(Star sport)

Još jedan transfer iz Srbije u Englesku: Ode Ivanović za novac kakav Voša nije imala od Kačara

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 16:28

Talentovani špic postaje najskuplje plaćen igrač poznatog kluba

Dragan Stojković Piksi ih je prepoznao kao budućnost srpskog fudbala i uvrstio na širi spisak kandidata za početak novog izdanja Lige nacija, a izgleda da kvalitete Milana Alesića i Mihaila Ivanovića ceni u Evropa. Konkretnije – Ostrvo. Posle veziste kragujevačkog Radničkog, koji će zadućiti dres Sanderlenda u transferu teškom 3.700.000 evra, put Engleske se spema i centarfor Vojvodine.

Ivanović je prodat Milvolu, što znači da će, poput Aleksića, uskoro početi dokazivanje u drugom rangu engleskog fudbala. Taj posao će doneti Novosađanima novac kakav odavno nisu bili u prilici da zarade. Kako je objavio Sport klub, transfer je vredan 3.000.000 evra i biće isplaćen u nekoliko rada, što ne menja utisak da će na „Karađorđu“ dobro naplatiti talenat špica iz „klase 2004“.

Izabrane vesti

Poslednji veliki transfer Voša je realizovala januara 2008. kad je Gojka Kačara prosledila Herti u zamenu za baš 3.000.000 evra. Posle toga su u inostranstvo odlazili Danijel Aleksić (2.250.000), Slobodan Medojević (2.000.000), Vanja Milinković Savić (1.750.000)... Niko nije izjednačio, kamoli nadmašio, pomenutu sumu.

Mihailo Ivanović hoće. Ove sezone je, doduše, autorizovao samo gol u pokrajinskom derbiju sa TSC-om (1:3), u prošloj dao devet na terenima Mozzart Bet Superlige, kad je i sreknuo pažnju. Sad će opet van granica države, jer je ranije bio na pozajmici u Sampdoriji, za koju je odigrao tek tri minuta, prethodno pokušavao u mladom timu iz Đenove.

Milvol od špiceva trenutno na raspolaganju ima iskusnog Toma Bredšoa (32 godine, u aprilu produžio ugovor) i novajliju iz Nots Kauntija, Mekolija Langstava.

Dolazak Mihaila Ivanovića će biti zabeležen kao najskuplja kupovina kluba sa Den stadiona, jer je rekord držao Belgijanac Kasperd de Nor, plaćen prošlog leta Levenu 2.500.000 evra.



tagovi

Mihailo IvanovićFK VojvodinaMilvoltransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara