Zlatan Alomerović (©AFP)
Zlatan Alomerović (©AFP)

Još jedan Srbin na Kipru: Alomerović AEK-ovo pojačanje za Ligu konferencije

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 14:09

Samo još detalji dele golmana Jagjelonije od potpisivanja ugovora sa timom iz Larnake

Senzacionalna titula sa Jagjelonijom u Poljskoj, pa neočekivani transfer na Kipar. Srpski golman Zlatan Alomerović nastaviće karijeru u AEK-u iz Larnake, javljaju mediji sa Rajskog ostrva.

Ovaj 32-godišnji čuvar mreže rođen u Priboju je bio jedan od junaka ogromnog uspeha kluba iz Bjalistoka. Branio je na 34 utakmice Ekstraklase ove sezone, a na devet je ostao nesavladan.

Izabrane vesti

Međutim, nekadašnjem omladincu Borusije iz Dortmunda ovog leta ističe ugovor i on je slobodan da sam odlučuje o svojoj sudbini. Nije produžio saradnju sa Poljacima, moraće Jagjelonija zato da traži novog golmana za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Odlučio je Alomerović da posle sedam godina napusti Poljsku i u narednih nekoliko dana će biti i zvanično promovisan kao novi član vicešampiona Kipra. Biće kapitalno pojačanje tima iz Larnake za kvalifikacije za Ligu konferencije.

AEK je bio nadomak osvajanja titule, imao je isti broj bodova kao APOEL, ali je ostao drugi zbog lošijeg rezultata u međusobnim odnosima. Baš je u poslednjem kolu igrao protiv tima iz Nikozije, morao je da juri pobedu, ali taj meč je završen 1:1 i APOEL-u je pripala kruna.

Pored AEK Larnake u kvalifikacije za Ligu konferencije će i trećeplasirana Omonija, dok će Pafos kao osvajač Kupa Kipra tu državu da predstavlja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Alomerović će u Larnaki da zameni Kenana Pirića, kojem je istekao ugovor. Ove sezone je za AEK igrao Nenad Tomović, ali je on već potpisao predugovor sa Nea Salaminom i od 1. jula će zvanično postati član tog kiparskog prvoligaša.

Ovo će Alomeroviću da bude šesti klub u karijeri. Otpočeo ju je kao omladinac Dortmunda, a tri godine (2012-2015) je bio i član prvog tima, kao rezervni golman. Ipak, nije dočekao šansu da debituje za Milionere, već je 2015. prešao u Kajzerslautern, a kasnije je nastupao u Poljskoj za Koronu i Lehiju iz Gdanjska. Sa Dortmundom je srpski golman dvaput osvajao Superkup Nemačke, a sa Lehijom Kup Poljske i superkup te zemlje. Titula sa Jagjelonijom mu je prva u karijeri, a sada će probati da pokori i Kipar.



tagovi

Kipar 1Zlatan AlomerovićAEK LarnakaJagjelonija Bjalistokjagjelonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara