Gabrijel Paulista (© Reuters)
Gabrijel Paulista (© Reuters)

Još jedan Brazilac u reprezentaciji Španije: Gabrijel Paulista ide na EURO

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.12.20. | 19:56

Štoper Valensije promenio državni tim

Ne tako davno bio je Markos Sena, kasnije Dijego Kosta, a naredni je Gabrijel Paulista. Dobiće selekcija Španije još jednog reprezentativca iz Brazila, štoper Valensije okončao je proceduru za dobijanje dvojnog držaljanstva, samim tim stekao pravo da promeni državni tim.

To mu omogućuju pravila FIFA. Iako je šest puta dobijao pozive u Selesao, nikad nije odigrao nijedan meč, te nema smetnji da predstavlja drugu reprezentaciju. Izbor je pao na Španiju, što je i logično, jer je po dolasku u Evropu 2013. igrao za Viljareal i Valensiju, uz dvogodišnju epizodu u Arsenalu.

Izabrane vesti

Vest da je Gabrijel Paulista uspešno završio papirološke procedure potvrdio je klub sa Mestalje, a raduje joj se i Luis Enrike, selektor Crvene furije.

Za mene kao selektora to je korisna informacija. Što više vrhunskih fudbalera imam na raspolaganju to bolje za mene i za Španiju“, rekao je Enrike, od koga se očekuje da Gabrijela Paulistu uvrsti među kandidate za Prvenstvo Evrope narednog leta.

Paulista je rođen u Sao Paolu 1990. godine, u dresu Valensije odigrao je 134 utakmice, devet u La Ligi ove sezone.

Dugo sam čekao ovaj trenutak. Odavno sam želeo da postanem državljanin Španije, kako bih mogao da napredujem u dresu Valensije, ali i da steknem uslov da predstavljam državu na Prvenstvu Evrope“, smeška se Gabrijel Paulista.



tagovi

ValensijaLuis EnrikeFudbalska reprezentacija ŠpanijeGabrijel Paulista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara