Foto: Reuters
Foto: Reuters

Joan Kabaj završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.21. | 01:45

Posle 17 godina, pet i po sezona i 175 nastupa u Premijer ligi

Poslednji zvižduk. Tako je naslovljena poruka na društvenoj mreži tviter kojom je nekadašnji reprezentativac Francuske označio kraj profesionalne karijere. Kombinovano 175 nastupa u Premijer ligi za Njukasl i Kristal Palas i više od pet sezona na Ostrvu, dve godine u Pari Sen Žeremenu, dres Lila i Sent Etjena, sve to stoji u fudbalskoj ličnoj karti 35-godišnjeg Francuza kojem je oproštaj teško pao.

Izabrane vesti

"U meni su samo lepe emocije jer posle 17 godina strasti, ljubavi prema igri, toliko uspomena koje će zauvek ostati u mojoj glavi, objavljujem da je moja profesionalna karijera gotova. Iako moja odluka deluje logično i neizbežno budući da sam prešao 35. godinu i dalje mi je jako teško da prihvatim to sam sa sobom, jer je moja ljuba prema fudbalu beskrajana", deo je poruke koju je ostavio Kabaj.

Francuz se zahvalio bivšim saigračima, trenerima, klubovima, a mnogi od njih uradili su istu stvar putem društvenih mreža.

Fudbalsko ime izgradio je na stadionu Pjer Moro kao fudbaler Lila, pre nego što se otisnuo put premijer Lige gde je 2011. potpisao za Njukasl. Igrama u crno-belom dresu Svraka zavredio je interesovanje Pari Sen Žermena koji ga je u januaru 2014. kupio za 25.000.000 evra. Na Parku Prinčeva u naredne dve godine nije blistao, pa ga je poželeo Kristal Palas. Na kraju u pomenutih 175 nastupa u engleskoj eliti okitio se sa 26 pogodaka i 18 asistencija. Uz to, za francuski državni tim zabeležio je 48 nastupa i četiri pogotka.

Poslednji angažman bio mu je u Sent Etjenu, a kako je od leta 2020. bio slobodan agent odlučio je da stavi tačku na karijeru koja je trajala 17 godina.



tagovi

Joan Kabaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara