Kenan Jildiz (©Reuters)
Kenan Jildiz (©Reuters)

Jildizu kultna desetka Juvea i više nego trostruko povećanje plate

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.08.24. | 14:47

Mladi Turčin dogovorio novi ugovor po kojem će zarađivati 1.000.000 evra godišnje

Već mesecima se priča o novom ugovoru koji će Juventus potpisati sa 19-godišnjim Kenanom Jildizom, a izgleda da će to konačno biti i pretočeno u delo uoči starta sezone 2024/2025 i utakmice sa Komom u nedelju od 20.45 u Torinu.

Po pisanju Gazete delo Sport, mladi Turčin obavezaće se na saradnju do leta 2029, a sleduje mu kultna desetak na leđima - koju je prethodno nosio suspendovani Pol Pogba, ali i Jildizov uzor Alesandro Del Pjero. Upravo je bivši reprezentativac Italije javno pričao da je oduševljen igrama momka koji je najveći deo svog fudbalskog školovanja proveo u Bajern Minhenu, pre nego što je pre dva leta stigao u Torinu.

Izabrane vesti

Pored ukazanog priznanja davanjem prestižnog broja na dresu, Kenan Jildiz dobiće i značajno povećanje plate. Sa trenutnih 300.000 evra njegova godišnja primanja skočiće na 1.000.000 evra, s tim da su u taj iznos uračunati i bonusi.

Prošle sezone je mladi napadač sakupio 39 nastupa (1.686 minuta), u kojima je dao šest golova i imao dve asistencije. a potom je bio starter u svih pet mečeva Turske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


tagovi

Kenan JildizJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara