©FK Čukarički
©FK Čukarički

Jermeni naneli prvi poraz Čukaričkom na pripremama

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 13:39

Ararat slomio Brđane u drugom poluvremenu (3:0)

Posle dva trijumfa u kontrolnim utakmicama na Kipru, Čikarički je pretrpeo prvi poraz, a od Brđana je bolji bio jermenski Ararat (0:3). Rival superligaša sa Banovog brda uspeo je da u drugom poluvremenu ostavi bolji utisak i uz dva pogotka Tere i jedan Duartea zasluženo stigne do trijumfa.

Oba stratega opredelila su se da različitim timovima pruže po poluvreme, a Petrićevi izabranici su bolji utisak ostavili do odlaska na domor.

Izabrane vesti

Prvu priliku na meču imao je Čukarički, u devetom minutu Marko Docič je centrirao sa desne strane, Ibrahima Endijae je zahvatio loptu glavom sa 12 metara, ali je šutirao pored gola. Devet minuta kasnije uzvratio je Ararat, probao je Serobjan iz slobodnog udarca sa skoro 25 metara, ali je njegov šut bio lak plen za Nenada Filipovića.

Mogao je Čukarički do vođstva u 32. minutu, kada se posle akcije po desnom boku Adžića uputio uradac iz srca šesnaesterca, ali je njegov udarac izblokiran. Usledile su po pretnja na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen sve do drugog poluvremena. Promešane karte donele su bolju sliku jermenskog kluba pa je Ararat poveo posle samo tri minuta igre u nastavku. Duarte je sa desne strane pronašao usamljenog Jataru, koji je rutinski sa 15 metara poslao loptu u gol nemoćnog Lazara Kaličanina – 0:1.

Nastavile su se muke Brđana pretnjom koju je Ararat kreirao u 67. minutu, Šagajan je izveo korner sa leve strane, Alemao je ostao usamljen, ali je glavom sa sedam metara šutirao pored gola Kaličanina. Samo minut kasnije mogao je Čukarički da izjednači, Sisoko je oteo loptu rivalu, ušao u šesnaesterac i centrirao, odbrana Jermena je loše reagovala, a na loptu je natrčao i sa 15 metara šutirao Ivanović, pogodio je prečku.

Sve dileme po pitanju pobednika razrešene su u završnici susreta. Najpre je Čukarički propustio vrlo dobru priliku za izjednačenje u 74. minutu koju nije realizovao Uroš Miladinović, te je već u narednom napadu razređenu odbranu Brđana kaznio je Duarte, posle odličnog dodavanja Adrijana.

Konačno, u 80. minutu, Alemao je sjajno prošao po desnoj strani i još lepše proigrao Teru, koji je preciznim udarcem sa 13 metara savladao golmana Čukaričkog – 0:3.

Naredni meč na pripremama na Kipru Čukarički će odigrati protiv Voždovca u Limasolu u utorak (dva poluvremena po 60 minuta), a u sredu će imati generalnu proveru pred nastavak šampionata, protiv Vojvodine u Larnaki.


tagovi

ČukaričkiFK Ararat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara