©gnkdinamo
©gnkdinamo

Jednom plavi, uvek plavi: Maksimir dočekao svoje dete - Pjaca se vratio kući!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 20:31

Krilni fudbaler posle osam godina ponovo u matičnom klubu

U Hrvatskoj je prethodnih godina postao 'trend' da klubovi vraćaju svoje nekada talentovane, a sada u Evropi dokazane fudbalere. Tad trend nastavio je danas Dinamo Zagreb.

Odjeknula je bomba na Maksimiru - Marko Pjaca se posla osam godina vratio kući!

Izabrane vesti

"Jednom plavi, uvek plavi", slogan je kojim je aktuelni šampion Hrvatske najavio povratak svog deteta koje je danas, skoro deceniju kasnije pošto je započelo putešestvije po Evropi, druga najskuplja prodaja u istoriji kluba.

Povratak pak nije zahtevao mnogo novca, 1.500.000 evra, koliko je iznosila otkupna klauzula u Pjacinom ugovoru sa Rijekom u kojoj je 29-godišnji fudbaler oživeo karijeru.

Oživeo, jer praktično otkako je u transferu vrednom 29.400.000 evra otišao u Juventus, ona je bila u slobodnom padu. Teške i česte povrede omele su ga da ostavi veći trag među Bjankonerima, a ni pozajmice u Šalkeu, Fjorentini, Anderlehtu, Đenovi, Torinu i Empoliju nisu mu pomogle da rehabilituje karijeru pa je posle sedam sezona i svega 11 golova u inostranstvu odlučio da se vrati u domovinu. I potpisao za Rijeku u kojoj je fudbalski 'prodisao'.

Za Rijeku je na 31 utakmici upisao sedam golova i pet asistencija čime je potvrdio da i dalje ima šta da ponudi uprkos povredama koje mu nikada nisu dozvolile da iskaže pun potencijal.

"Sezona je bila dosta dobra, vratio sam se u reprezentaciju što mi je bio cilj. Nažalost, rezultat na Euru nije bio najbolji, ali, šta je tu je, danas je malo srećniji dan, povratak u Dinamo, veselim se svemu što sledi", izjavio je Pjaca za Dinamov jutjub kanal pa dodao:"Pratio sam klub sve vreme, mislim da se Dinamo digao na viši nivo u odnosu na vreme kad sam ja igrao. Tada smo bili nervozni kada smo igrali Evropu, sada kada gledam imam osećaj da igraju sa stavom i da su dominantni, nadam se da će tako biti i sada", poručio je Marko.



tagovi

Marko PjacaDinamo ZagrebTransferiTransferi uživoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara