Aleksandr Lakazet (©AFP)
Aleksandr Lakazet (©AFP)

Jednom je napustio rodni grad i nikad više: Lakazet odbio 30.000.000 od Saudijaca

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.06.24. | 21:46

Iako će sledeće sezone igrati Ligu Evrope

Prvi put kad je odlazio bio je na vrhuncu, Arsenal nije mogao da odbije, a ni u Olimpiku se nisu bunili kada su videli ček na 53.000.000 evra. Tada je Aleksandar Lakazet ostvario svoje sportske snove, usput postigao 71 gol u dresu Tobdžija i zaradio toliko da ni unučići neće morati da mu brinu za budućnost.

No, bez ozbira na sve, ovako nešto se se ne viđa često. Lakazet je naime odbio da i drugi put napusti rodni Lion i preseli se u Saudijsku Arabiju, iako su mu gazde Al Kasdije nudile platu od čak 30.000.000 evra, istina raspoređenu na dve sezone.

Izabrane vesti

Čak se ni Olimpik nije bunio, na ime obeštećenja bi zaradio 10.000.000 evra, što i nije zanemarljiva suma kada pričamo o 33-godišnjaku. Doduše, prilično živahnom 33-godišnjaku. Lakazet je sa kapitenskom trakom oko ruke prošle sezone postigao 22 gola za lionski klub.

Ostao je tu i kada je bilo loše i kada se činilo da će se Olimpik boriti za opstanak. A kada je na kraju pogurao tim do plasmana u Ligu Evrope nije mogao da odoli da još jednom izađe na međunarodnu scenu u dresu voljenog kluba.

Pre toga će predstavljati Francusku na Olimpijskim igrama. Neke stvari novac ne može da kupi.



tagovi

Aleksandr LakazetLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara