Ederson (Reuters)
Ederson (Reuters)

Jedni Saudijci odustali, još bogatiji se uključili i ne daju Gvardioli mira zbog Edersona

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 18:03

Arapi opet testiraju Brazilca i Siti

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji se tek zahuktava, a najviše razloga za strepnju u Ebropi ima Pep Gvardiola. Saudijci su naciljali njegove nosioce igre. Kevin de Brujne i golman Ederson su sledeća velika imena koja bi mogla da završe na Arabijskom poluostrvu.

Belgijanac je već priznao da neće biti gadljiv na saudijske milione, dok je za Edersona delovalo da će odoleti. Al Nasr je bio zainteresovan za Brazilca, ali nije uspeo da pronađe zajednički jezik sa Sitijem koji je tražio oko 55.000.000 evra za obeštećenje. Al Nasru je to bilo skupo, odustao je i za 18.000.000 evra Atletiko Paranaensea doveo Benta, najtalentovanijeg  golmana brazilskog fudbala.

Izabrane vesti

Tek što su Siti i Gvardiola odahnuli, pojavio se novi saudijski klub koji želi Edersona. Možda i još bogatiji od Al Nasra. Al Itihad je prošlog leta najmanje potrošio od “velike četvorke” od velikih imena doveo “samo” Karima Benzemu, Engola Kantea i Fabinja. Tu su još i brazilski štoper Luiz Felipe i portugalski napadač Žota, ali nije to ta klasa koju Saudijci žele da plate. S obzirom da svaki tim ima pravo na osam stranaca, Al Itihad je rešio da nakdonadi ono što je propustio prošlog leta i platio ceh na kraju neuspšenom sezonom.

Već su za 12.000.000 evra kupili alžirskog vezistu Useama Auara iz Rome. Dogovorili su skoro sve i oko 55.000.000 evra teškog transfera Muse Dijabija iz Aston Vile, a sledeća meta im je Ederson. On bi trebalo da bude taj poslednji stranac u ekipi. Klub iz Džede je danas napustio iskusni egipatski štoper Ahmed Hegazi i otvorio osmo mesto u ekipi za strani pasoš.

Al Itihad je ušao u pregovore sa brazilskim golmanom, uspostavio je i kotnakte sa Sitijem koji neće ići ispod 50.000.000 evra, a probaće da uzme i 60.000.000. Al Itihad ima veće finansijske kapacitet od Al Nasra za dovođenje zvezda i mogao bi da plati ono što Ronaldov klub nije. Ako i propadnu pregovori oko Edersona, tu je B opcija: Vojćeh Ščensni iz Juventusa.

Saudijci se zahuktavaju. Do sada je najaktivniji bio novi prvoligaš Al Kadsija koja je potrošila nešto više od 20.000.000 evra i dovela imena poput Pjer Emerika Obamejana (Marselj), Nača Fernandeza (real Madrida), Naitana Nadeza (Kaljari), Hulijana Kinjonesa (Amerika), Kuna Kastelsa (Volfzburg)…

Istina, saudijski fudbal su već i napustila neka zvučna imena od prošlog leta. Alan San Maksiman se preselio u Fenerbahče, Ivan Rakitić u Hajduk…



tagovi

EdersonAl ItihadLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara