Kasper Dolberg (©SevillaFC)
Kasper Dolberg (©SevillaFC)

Jedna briga manje za crno-bele, Nica se rešila Kaspera Dolberga

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 10:44

Na pozajmici u Sevilji

Svojevremeno je plaćen čak 20.500.000 evra, imao je solidnu prvu sezonu, ali u naredne dve Kasper Dolberg ne da nije pokazao napredak, no je nazadovao, pa ga se Nica danas konačno rešila. Danski napadač će novu priliku da se dokaže imati u Sevilji, koga ga je uzela na pozajmicu sa pravom otkupa, spekuliše se za oko 20.000.000 evra.

Da bi se to i desilo Dolberg će morati da pokaže da toliko i vredi, jer u protekle dve sezone je u dresu Nice – Partizanovog rivala u Ligi konferencije – davao po šest golova, a ni sada mu mesto u timu nije garantovano, jer Andalužani u špicu imaju i Jusefa En Nesirija i Rafu Mira.

Izabrane vesti

U Nici su mu konkurenti bili Amin Gujri i Endija Delora, pa se Dolberg, koji će u oktobru proslaviti 25. rođendan, nije naigrao, iako je Kristof Galtije forsirao formaciju sa dvojicom napadača.

Nije da nije imao priliku. Dobio je 1.500 minuta u Ligi 1, ali nije ubedio Francuze da je kalibar da ih vodi u svetliju budućnost. Seviljin sportski direktor Monći je reagovao, pa mu poslednjeg dana prelaznog roka preostaje samo da ozvaniči i dolazak Adnana Januzaja iz Real Sosijedada.

Januzaj će imati zadatak da odmeni Lukasa Okamposa, koji je u pravoj letnjoj telenovela otišao u Ajaks. Podsetimo, Holanđani su dogovorili njegov transfer za 20.000.000 evra, samo da bi Nadzorni odbor kluba blokirao posao i Okamposa vratio sa aerodrome. Na kraju je ipak transfer realizovan, ali je Sevilja dobila samo 4.000.000 evra za pozajmicu, a preostalih 16.000.000 leći će joj na račun samo ako Ajaks odluči da i otkupi ugovor igrača.



tagovi

Kasper DolbergLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara