Kvaku Karikari (©Starsport)
Kvaku Karikari (©Starsport)

Jedinstvo sa Uba prodalo Karikarija u Švedsku za 500.000 evra i 30 odsto!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.02.23. | 15:57

I pronašlo mu zamenu u trećoj ligi Gane

Krajem januara Grafičar je francuskom Remsu prodao Falua Fola, mesec dana kasnije i Jedinstvo bi moglo da napravi unosan posao. Sprema se novi zvučan transfer u Mozzart Bet Prvoj ligi! Prema saznanjima Mozzart Sporta, klub sa Uba prodao je Kvakua Karikarija švedskom AIK-u!

Mladi napadač iz Gane oduševio je od letošnjeg dolaska iz domovine. Svesni da će posle šest postignutih i još tri nameštena gola privući pažnju ambicioznijih klubova, iz uprave Jedinstva su pre mesec dana produžili ugovor sa 20-godišnjim ofanzivcem.

Izabrane vesti

I u isti ubacili izlaznu klauzulu od 2.000.000 evra, mada je u startu bilo teško zamisliti da će tim iz Stokholma platiti baš toliko, budući da je samo dva puta u klupskoj istoriji prebacivao šestocifrenu sumu za obeštećenja. Na kraju će Jedinstvo inkasirati četiri puta manje, 500.000 evra, ali će dobiti i 30 odsto od iduće prode Karikarija.

Njega će na stadionu "Dragan Džajić" odmeniti sunarodnik Frederik Tvumasi. Reč je o mladom napadaču Koforidue Suhnjena, trećeligaša iz Gane koji je već potvrdio da je sklopio dogovor sa Jedinstvom.

Prvenstvo u Švedskoj startuje početkom aprila, a AIK u prvom kolu gostuje Halmštadu. Klub iz Stokholma je šest puta osvajao tamošnje prvenstvo, poslednji put 2018. godine.



tagovi

Jedinstvo UbKvaku KarikariAIK Solna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara