Derbi u Ajndhovenu obradovao Ajaks i AZ, Advokat ne ume da izgubi, ali danas je morao da pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.03.20. | 16:34

PSV izvukao bod, Fajenord bio bolji

Delovalo je nezamislivo na početku sezone, međutim, kad je uprava Fajenorda oterala Japa Stama i dovela Dika Advokata na klupu iskusni trenerski vuk je situaciju u Roterdamu preokrenuo za 180 stepeni. Tim kojim su se šegačili najveći rivali, jer je delovalo da ni ove sezone neće biti konkurentan u borbi za titulu, sada deluje nepobedivo. Fajenord i u velikom derbiju sa PSV-om nastavio seriju bez poraza i čak može da bude nezadovoljan što je iz Ajndhovena odneo samo bod – 1:1 u 24. kolu Eredivzije.

Na kraju su se ipak rezultatu sa Filips stadiona najviše radovali Ajaks i AZ, koji će od 20 sati igrati drugi veliki derbi kola, ali bar će na teren u Amsterdamu istrčati ne osvrćući se iza sebe. PSV i Fajenord su ostali na relativno bezbednoj udaljenosti, štaviše, Ajaks bi mogao debelo da im odmakne ako savlada AZ.

Izabrane vesti

Otom-potom. PSV i Fajenord su svoje šanse propustili mada ni jedni ni drugi ne mogu da budu sasvim nezadovoljni. PSV je ipak prekinuo Fajenordovu seriju od sedam pobeda. Fajenord je i dalje neporažen još od Advokatovog dolaska na klupi. Mada danas mogao i više, bio je mnogo konkretniji u prvih 45 minuta sudara u Ajndhovenu, čak je i stigao i do prednosti kada je u 33. minutu brazilski štoper Erik Botegin glavom u gol pretvorio odličan centaršut 19-godišnjeg Orkana Kokdžua. Zapamtite to ime, momak ima pregršt talenta u nogama.

Nažalost po Fajenord, nije se PSV tako lako dao. U nastavku su morali da agresivnije krenu ka protivničkom golu i to im se opredeljenje odmah isplatilo. Sjajnu je loptu poslao Jorit Hendriks sa svoje polovine terena, a Rajan Tomas ju je s mnogo osećaja odložio do Kodija Gakpa. Mladi napadač je dobro reagovao i Fajenord je izjednačio rezultat.

Na kraju je i sačuvao taj bod, iako je Fajenord bio bliži pobedi. Ako bismo morali da nađemo zamerku u igri PSV-a to je onda baš ona koja se tiče momentalnog povlačenja posle gola za 1:1. Kao da su Filipsovci bili zadovoljni i bodov.

Fajenord je bar probao. Stiven Berghujs je imao verovatno i najbolju priliku, ali je golman PSV-a Lars Unerštal danas bio odličan. Tražili su gosti i penal 15-ak minuta pre kraja, međutim, video tehnologijom je utvrđeno da Denzel Damfris ipak nije igrao rukom posle jednog kornera, već glavom.

HOLANDIJA 1 - 25. KOLO

Petak

Viljem II - Groningen 3:1 (2:0)
/Naneli 27, Pavlidis 40, Kolert 64 - El Mesaudi 74/

Subota

Den Hag - Herakles 0:0

Cvole - Vitese 4:3 (1:2)
/Hamar 6, Pal 74, Gohanedžad 90, Pasver 90+4 - Matavž 6, Tanane 33 i 90/

Venlo - Fortuna Sitard 0:0

Tvente - Herenven 2:3 (0:1)
/Vučkić 65pen, Selahi 72 - Faik 4, Ejuke 48, Verman 55/

Nedelja

RKC Valvajk - Utreht 2:1 (0:1)
/Sou 69, Matsen 76 – Kerk 24/

PSV Ajndhoven – Fajenord 1:1 (0:1)
/Gakpo 47 – Botegin 33/

16.45: (2,00) Sparta Roterdam (3,45) Emen (3,80)
20.00: (1,45) Ajaks (4,60) AZ Alkmar (7,00)

Napomena: Kvote su podložne promenama

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara