Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Jedini neporaženi brazilski tim na velikom testu

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 23:01

Atletiko Mineiro dočekuje Palmeiras u sklopu poslednjeg meča 9. kola Serije A

U utakmici koja važi za 9. kolo brazilske Serije A, noćas sa početkom od 01:30 sati po srednjoevropskom vremenu na Areni MRV, stadionu poznatijem kao Mineirao u Belo Orizonteu, Atletiko Mineiro dočekuje dvostrukog uzastupnog šampiona Palmeiras. Biće to duel timova koji se bore za titulu, i ko god pobedi, približiće se gornjem delu tabele. I dok se Atletiko oslanja na faktor domaćina, Palmeiras je u još čvršćoj fazi kada su u pitanju nastupi na strani, te ne oseća težinu utakmica u gostima.

Tim iz Minas Žeraisa ostaje konkurentan u Kopa Libertadoresu i u Kupu Brazila, kao i njegov protivnik, i pojavljuje se kao jedan od glavnih kandidata u borbi za titulu šampiona Serije A, ali da bi to uradio, moraće da dokaže svoju vrednost, posebno u ovakvim direktnim obračunima. Štaviše, jedini je neporažen tim u dosadašnjem toku prvenstva sa tri pobede i četiri remija, te se sa ukupno 13 bodova trenutno nalazi na devetoj poziciji, pet koraka i dve utakmice iza vodećeg Botafoga.

Izabrane vesti

U prethodnom kolu, ekipa Atletika suočila se sa Red Bul Bragantinom u gostima, gde je došla do treće pobede od starta šampionata nedopuštajući da je pokolebaju protivnički navijači. Pre toga, međutim, Mineiro je, može se reći već frustrirao svoje navijače nerešenim rezultatom 1:1 sa Baijom, u poslednjem nastupu kod kuće, koji je poslužio da se uključi signal upozorenja za ovaj ponedeljak. Ovoga puta sastav Gabrijela Milita stiže sa zadatkom da se suoči sa aktuelnim dvostrukim brazilskim šampionom, međutim, uprkos velikom izazovu koji je pred njima, ekipa ostaje samouverena u potrazi za dragocenim bodovima pred svojim navijačima.

01.30: (2,70) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (2,90)

Na poslednjih pet utakmica računajući sva takmičenja, sastav iz Belo Orizontea zabeležio je dve pobede, jedan remi i dva poraza. Tokom ovog perioda, pokazali su kvalitet pobedivši Karakas i Red Bul Bragantino, pored remija sa Baijom i poraza od Sport Resifea i Penjarola. Igrajući kao domaći tim, na Areni MRV, Atletiko je zabeležio nedavni učinak od sedam pobeda i tri nerešena ishoda u poslednjih 10 mečeva.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Na drugoj strani je Palmeiras, koji se zauzvrat pojavljuje kao jak kandidat za osvajanje treće vezane nacionalne krune i stiže motivisan za ovaj meč, jer je zabeležio dve uzastopne pobede u takmičenju. Iako je mladi Endrik Felipe krenuo put evropskog fudbala, ekipa koju vodi Abel Fereira nije izgledala obeshrabreno i imala je dominantan učinak protiv Vaska prošlog četvrtka u pobedi od 2:0. Takođe, Palmeiras može da se pohvali drugom najboljom odbranom u šampionatu sa samo četiri primljena gola u osam odigranih utakmica.

Trenutno klub zauzima sedmo mesto na tabeli sa 14 bodova, imajući samo pet poena manje od Botafoga, koji trenutno vodi u takmičenju. Palmeiras se oslanja na svoju istoriju igranja u gostima, jer Verdao iza sebe ima niz od čak osam utakmica bez poraza na strani.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva tim iz Sao Paula zabeležio je tri pobede i dva remija. U pomenutom periodu savladali su Vasko, Krisijumu i Independijente del Valje, pored remija sa San Lorencom i Botafogom. Kao gost, ekipa Palmeirasa ima nedavni učinak sa pet pobeda, četiri remija, sa samo jednim porazom u poslednjih 10 mečeva. Zapravo, poslednji neuspeh u gostima imali su u meču sa Santosom za savezni šampionat Paulista, krajem marta meseca.

Stavljajući dva najvrednija tima u šampionatu licem u lice, duel između Atletiko Mineira i Palmeirasa, uprkos tome što je još rana faza prvenstva, se i dalje smatra jednim od direktnih duela u borbi za titulu, naročito zbog toga što su u oba sastava uložena velika sredstva. U ovom trenutku, timovi koje predvode Milito i Abel pozitivno se ističu u konkurenciji.

------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------

BRAZIL 1 - 9. KOLO

Utorak

01.30: (2,70) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (2,90)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1Atletiko MineiroPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara