(©Reuters)
(©Reuters)

Jedan udarac iz "ofsajda" dovoljan da Čelsi sruši noćnu moru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 23:07

Plavci se osvetil velikom dužniku u FA kupu

Dve pobede Barnslija u prethodna dva susreta večerašnjih rivala u FA kupu predstavljala su nagoveštaj da izabranike Tomasa Tuhela u osmini finala pomenutog takmičenja ne očekuje lak posao što je potvrdio odnos snaga na terenu. Ipak, londonski klub je iz jedinog udarca u okvir gola uspeo da dođe do pobede (1:0) i da se plasira u narednu fazu.

Barnsli je tokom prvog poluvremena bio opasniji i konkretniji rival, a na krilima Kaluma Britana mogao je da stigne do vođstva pre odlaska na odmor. Ipak, pokušaj ofanzivca domaćina u 11. minutu zaustavio je Kepa, dok je isti igrač neposredno pred odmor iz situacije koja je obećavala gađao pored gola.

Izabrane vesti

Kad je u pitanju prvi deo igre situacija vredna pomena je viđena i u 20. minutu kad je Abraham oboren u šesnaestercu rivala, ali se sudija nije oglasio iako je utisak da je trebalo da pokaže na belu tačku.

Inferiorni gosti morali su nešto da promene u nastavku susreta, a Tuhelovo rešenje za probleme predstavljali su ulasci Rudigera i Džejmsa kao i promena formacije, te su Plavci zaigrali znatno ofanzivnije u drugom delu što je rezultiralo i vodećim golom.

Upravo Džejms je izgradio akciju po desnom boku i asistirao Abrahamu za pogodak kojim je Čelsi poveo, a sreću za goste predstavlja činjenica da u FA kupu nije uveden VAR, te sudijska trojka nije bila u prilici da ustanovi da se strelac gola nalazio u ofsajdu. Na kraju se ispostavilo na snimcima da nije bilo nedozvoljenog položaja.

Gol koji je Abraham postigao protiv člana Čempionšipa je četvrti za londonskog napadača ove sezone u FA kupu nakon što je u prethodnom kolu bio trostruki strelac protiv Lutona (3:1), te je rezervista u Premijer ligi još jednom potpisao plasman Čelsija u narednu fazu kupa.

Čelsi je tako, posle remija na Tuhelovoj premijeri protiv Vulvsa (0:0), upisao četvrtu pobedu pod komandom nemačkog stratega, a novi izazov londonski tim očekuje u ponedeljak protiv Njukasla.

FA KUP, OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Barnli - Bornmut 0:2 (0:1)

/Saridž 21, Stanislas 88pen/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 produžeci - 0:0 (0:0)

/Mektomini 98/

Sreda

Svonsi – Mančester Siti 1:3 (0:1)

/Vitaker 77 – Voker 30, Sterling 47, Gabrijel Žezus 50/

Šefild junajted – Bristol Siti 1:0 (0:0)

/Šarp 65 pen/

Lester – Brajton 1:0 (0:0)

/Ihenačo 90+4/

Everton – Totenhem 5:4 (4:4, 3:2)

/Kalvert Luin 36, Rišarlison 38, 69, Sigurdson 43 pen, Bernanrd 90+7 – Sančez 5, 57, Lamela 45+3, Kejn 84/

Četvrtak

Vulverhempton - Sautempton 0:2 ()

/Ings 49, Armstrong 90/

Barnsli - Čelsi 0:1 (0:0)

/Abraham 64/


tagovi

Tami EjbrahamFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara