Zvanično: Andrej Ilić spas traži u Kući starog šumara

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 19:28

Srpski napadač će se okušati u Bundesligi

Ne računajući Crvenu zvezdu, deset srpskih fudbalera trebalo je da učestvuje u ovogodišnjoj Ligi šampiona. Međutim, poslednjeg dana prelaznog roka, ta brojka se smanjila. Razlog je odlazak Andreja Ilića iz Lila u nemački Union Berlin. Inicijalnu informaciju objavio je francuski Ekip, još pre nekoliko sati, da bi večeras Berlinci potvrdili da je posao zaključen.

U pitanju je jednogodišnja pozajmica s pravom otkupa.

Izabrane vesti

Pravu šansu u Lilu Andrej Ilić nije dobio. U velikoj meri, takvom raspletu situacije kumovala je povreda i operacija zgloba već po dolasku iz norveške Volerenge koja je od njegovog transfera zaradila 3.750.000 evra. Prvog februara ove godine nekadašnji Partizanov đak pojačao je Lil kao želja trenera Paula Fonseke da se pojača konkurencija u napadu, gde je praktično usamljen bio Džonatan Dejvid.

Međutim, Ilić je ubrzo nakon potpisa morao na dvomesečnu pauzu, a u finišu sezone, van forme, dobio je samo 15 minuta fudbala, ili bolje rečeno, šansu na kašičicu, dok u kvalifikacionim mečevima protiv praške Slavije i Fenerbahčea praktično nije ni osetio teren, jer je odigrao svega minut.

U Berlinu neće imati ni približno moćnu konkurenciju kakva je bio Džonatan Dejvid, ali će ona na severu Nemačke biti brojnija. Trenutno se u igračkom kadru Uniona nalaze čak petorica napadača. Tu su iskusni Kevin Foland, Žordan Sibačo, koji je nakon povrata sa pozajmice iz Menhengladbaha projektovan kao glavna opcija u ofanzivi, kao i Jorbe Vertesen, Benedikt Holerbah i novopridošli Hrvat Ivan Prtajin, kojeg su preporučile igre za Visbaden u Cvajti i prošlosezonskih 13 golova na 31 utakmici.

U prethodnoj, turobnoj i turbulentnoj sezoni Union Berlina u kojoj je klub iz prestonice za dlaku izbegao plej-of za opstanak, niko od pomenutih napadača nije isporučio više od pet ligaških golova. Uz pretpostavku da će do kraja dana Union uspeti da se reši jednog od prekobrojnih špiceva, Andrej Ilić će svakako imati prostora da se nametne.


tagovi

Union BerlinLilAndrej IlićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara