(MN Press)
(MN Press)

Jedan od razloga neuspeha: Kako da pogodiš Jovića kad ga čuvaju petorica?

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 13:32

Gubili smo dosta snage, a morali smo da budemo direktniji s loptom, smatraju naši reprezentativci

Pozadi i nekako, napred nikako. Tako bi, u jednoj rečenici, mogla da se sublimira igra reprezentacije Srbije u razmaku od tri dana.

Protiv Španaca nismo primi gol, od Danaca jesmo dva, ali je odbrana izgledala uverljivije od ofanzivnog dela tima, koji je za 180 minuta fudbala na početku Lige nacija stvorio jednu šansu. Onu Luke Jovića na premijeri sa prvakom Evrope.

Izabrane vesti

Jasno je i fudbalerima da tako ne ide.

Mnogo smo se povukli od početka. Nismo uopšte ugrozili protivnika. Moramo to da činimo u sledećim utakmicama, da izađemo ofanzivnije, pošto smo se u Kopenhagenu previše povukli“, precizirao je, u izjavi za FSS, Veljko Birmančević posle gostovanja na Parkenu (0:2).

Uloga prvotimca praške Sparte se u nedelju veče promenila u odnosu na izdanje na stadionu „Rajko Mitić“, kad je imao više prostora da beži Špancima i proba da kreira. U drugom kolu ama baš ništa. Mada, ima objašnjenja...

Bile su dve-tri situacije kad sam dobio loptu u prostor, ali tad nismo popunili šesnaesterac, samo je Luka Jović bio u njemu. Sam pored petorice čuvara. Zato sam morao da vraćam loptu, da kružimo. A trebalo je više da napadamo dubinu, popunjavamo kazneni prostor. Moramo da postižemo golove, a nismo stovorili nijednu kvalitetnu šansu“.

Na osnovu svega prikazanog ispostavilo se da su Orlovi bili u podređenom položaju.

Izašli smo dosta nisko. Kad bismo osvojili loptu nikog nije bilo 'gore' da je zadrži. Jović je bio sam u špicu, a teško ćeš da ga pogodiš među petoricom protivničkih fudbalera. Samo smo ispucavali lopte kako bi linije tima mogle da se pomere. Gubili smo dosta snage, naročito mi krilni bekovi. Posledica takve igre je što smo ostali bez snage da napadnemo. Ako bismo i osvojili loptu gledali smo najpre da uzmemo vazuh, a nismo imali snage da ugrozimo Dance“, obrazložio je Birmančević.

Da su izabaranici Dragana Stojkovića podbacili videlo se u skoro svakom detalju i od takve ocene niko ne beži.

Morali smo da budemo hrabriji, direktniji s loptom. Dobro smo se branili do 36. minuta, a onda primili gol. Teško je igrati na Parkenu, ceo stadion je iza Danaca, dosta mečeva je selekcija dobila u Kopenhagenu, ali smo mogli da budemo bolji. Pokušali smo i u Danskoj, kao protiv Španaca, da budemo kompaktni, znali da će nam praviti dosta problema, izdržali smo neki period, ali nije bilo dovoljno. Morali smo brže sa loptom, da napadamo prostor iza njihvih leđa. Nadam se da ćemo se bolje spremiti za naredne utakmice“, ocenio je Marko Grujić.







tagovi

OrloviVeljko BirmančevićLiga nacijafudbalska reprezentacija SrbijeMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara