Lue Bajere Žunior i Savo Arambašić (©Starsport)
Lue Bajere Žunior i Savo Arambašić (©Starsport)

Javoru i Inđiji napadači loše otpočeli: Čekaju se Stanisavljević, Bajere Žunior, Arambašić i Stojanović

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.08.24. | 09:49

Priliku za popravni sva četvorica će imati ove subote od 19 časova na stadionu "Radomir Antić" u Užicu, gde će biti direktni rivali u derbiju 3. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Nisu se proslavili najveći favoriti Mozzart Bet Prve lige Srbije u prva dva kola, niko od glavnih pretendenata na plasman u elitni rang nije uspeo da veže dve pobede. Štaviše, Javor i Inđija, ekipe od kojih se očekuje da bez problema dođu do plej-ofa, još ne znaju ni za prvi trijumf. Zato će njihov duel na neutralnom terenu u Užicu (subota, 19) u okviru 3. kola biti posebno interesantan.

Teren u Ivanjici je u radovima, zato se ovaj meč igra na stadionu „Radomir Antić“. Javoru svakako otežavajuća okolnost na početku šampionata, ali to ne može nikako da bude izgovor treneru Radovanu Ćurćiću za dva kiksa u prva dva kola.

Izabrane vesti

Možda na prvi pogled nije toliko strašno što je Javor sa prva dva gostovanja uzeo po bod, protiv doskorašnjeg trećeligaša Zemuna i OFK Vršca je odigrao 0:0. Ono što jeste alarmantno je da je obe utakmice većinski odigrao sa igračem više, a to nije znao da naplati.

Zemun je od 13. minuta imao igrača manje, posle isključenja Đorđa Petrovića, dok je OFK Vršac od 37. minuta igrao bez Uroša Čejića. To je naravno nateralo obe ekipe da stanu u blok protiv Ivanjičana, a napadači Lazar Mićić, Luka Ratković, Stefan Stanisavljević, te rezervista Lue Bajere Žunior se nisu snašli.


19.00: (1,75) Javor (3,45) Inđija (4,50)


Centarforima Javora pre svega nedostaje malo samopouzdanja. Više se očekuje od 22-godišnjeg Stanisavljevića, mada njegova prošla sezona takođe u Mozzart Bet Prvoj ligi nije bila preterano plodna. Jesen je proveo u Kolubari, na 19 mečeva je četiri puta bio strelac, a potom tokom proleća u dresu Radničkog iz Sremske Mitrovice je Stanisavljević na 17 utakmica postigao još četiri pogotka.

Bajere Žunior je u Javoru od prošlog leta, ali u Mozzart Bet Superligi na 19 mečeva nije nijednom uspeo da se upiše u strelce. Samo je zabeležio asistenciju. Jedini pogodak u srpskom fudbalu do sada 23-godišnji ofanzivac iz Obale Slonovače je postigao u nacionalnom kupu u porazu od Čukaričkog (1:4).

Javor je pred susret sa Inđijom doveo jedno prekaljeno pojačanje, možda i najzvučnije ovog leta. Nekadašnjeg beka Partizana, Vitesea, OFK Beograda, Napretka, niškog Radničkog i Vojvodine, Nikolu Aksentijevića. Ovaj 31-godišnji defanzivac je od februara bio bez kluba, otkad se rastao sa kiparskim Etnikosom. Moguće da će Aksentijeviću zbog toga biti potrebno malo više vremena dok ne upiše debi, ali to već zavisi od Ćurčićeve procene.

Kao što smo napisali, ni Inđija ne može da bude zadovoljna početkom sezone. Takođe ima mnogo problema sa realizacijom. Na premijeri protiv Voždovca na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici su se Sremci pokazali dobro, stvarali su šanse, ali nisu ih iskoristili. Kazna je stigla u poslednjih dvadesetak minuta meča, domaćin je preko Belića i Kolarevića stigao do trijumfa od 2:0.


***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***


Napad koji je kao najistureniji centarfor predvodio Savo Arambašić se nije proslavio ni u narednom kolu protiv Zemuna, kada je na neutralnoj GAT areni u Novom Sadu odigrao 0:0 sa novim drugoligašem. Arambašića, 35-godišnjeg Slavišu Stojanovića, ali i ostale ofanzivce danas čeka možda i teži posao protiv tradicionalno čvrstog Javora nego na prva dva meča.

No, moraju nekad i ti napadači da prorade… Kako jednima, tako i drugima.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Subota

17.30: (1,48) Grafičar (4,00) Sloven Ruma (6,50)

19.00: (1,75) Javor (3,45) Inđija (4,50)

20.00: (1,50) Voždovac (3,80) GFK Sloboda Užice (6,50)

Nedelja

17.30: Radnički Sremska Mitrovica - Trajal

17.30: Radnik Surdulica - Smederevo 1924

17.30: Zemun - Mladost GAT

Ponedeljak

19.00: Borac 1926 Čačak - Dubočica

20.00: Mačva - OFK Vršac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeJavorFK InđijaInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara