Javor u Prvu ligu, Gojković u Rapid

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 11:54

Najbolji fudbaler Ivanjičana promovisan u Bukureštu

Posle dve sezone u Mozzart Bet Superligi, Javor se vratio u prvoligaško druuštvo, a neposredno po ispadanju iz elite Ivanjicu je napustio najbolji igrač u prethodnoj takmičarskoj godini - Luka Gojković.

Ofanzivni vezista, koji je minulu sezonu ukrasio sa tri pogotka i sedam asistencija, izrastao je u lidera Ivanijčana tokom prethodnog perioda, međutim posle dve godine je napustio Javor i pojačao Rapid iz Bukurešta.

Izabrane vesti

"Rapid je realizovao prvu letnju akviziciju potpisavši ugovor sa Lukom Gojkovićem, kapitenom Javora. Srpski igrač je potpisao ugovor na dve sezone, uz mogućnost produženja na još godinu dana", navedeno je u zvaničnom saopštenju rumunskog kluba.

Istovremeno, ne skrivajući zadovoljstvo, Gojković je sumirao prve utiske i otkrio ambicije na prvom inostranom koraku.

"Biće mi zadovoljstvo i čast da branim boje jednog od najvećih klubova u Rumuniji. Čuo sam mnogo dobrih stvari o Rapidu i jedva čekam da zaigram za ovaj klub i pružim doprinos. Klub kao što je Rapid uvek ima visoke ciljeve, tako da ću dati sve da doprinesem njihovom ostvarenju, odnosno osvajanju trofeja. Što se tiče navijača, čuo sam da su najbolji u Rumuniji, da je atmosfera koju stvaraju na utakmicama neverovatna i radujem se što ću igrati pred njima“, kazao je Gojković.

Gojković, koji je put gradio kroz BSK Borču, Rad i Javor, drugi je Srbin u Rapidu gde će ga dočekati Borisav Burmaz, a zadovoljstvo zbog nove akvizicije istakao je Danijel Sandu, sportski direktor rumunskog kluba.

"Luka je kreativni vezista koji dolazi iz prilično teškog i agresivnog šampionata. Levonogi igrač sa veoma dobrom vizijom, očekujem da će imati mnogo uspeha u dresu našeg tima. Nažalost, njegov tim nije imao baš dobar niz u prošloj sezoni Superlige Srbije, ali je bio daleko najvažniji igrač i kapiten Javora. Doveli smo izuzetno zanimljivog igrača i nadam se da će nam doneti samo radost u narednoj sezoni“, rekao je Sandu.


tagovi

Rapid BukureštRumunijaJavorLuka Gojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara