Bivši italijanski reprezentativac se javio iz bolničke postelje: Ljudi, uozbiljite se, ovo je kao rat

Vreme čitanja: 1min | ned. 15.03.20. | 21:12

Nekadašnji košarkaš poziva na maksimalan oprez

Italija je zemlja najteže pogođena korona virusom u Evropi. Prema večerašnjim brojkama, ukupno je u Italiji virusom COVID-19 zaraženo 24.747 osoba, a 1.809 ih je preminulo od početka ove zaraze. Samo u poslednjih 24 sata borbu za život sa virusom korone je izgubilo 368 osoba što ovaj dan čini najpogubnijim od početka pandemije.

A među obolelima od virusa je i nekadašnji košarkaški reprezentativac Mateo Malaventura. Bivši košarkaš Pezara, Napolija, Fortitiuda i još nekih klubova se nalazi u napuljskoj bolnici odakle se iz postelje oglasio slikom i porukom.
„Pozdrav svima, u bolnici sam sa pneumonijom i priključen sam na respirator. Pišem ovu poruku kako bi svi ljudi bili svesni ozbiljnosti situacije sa koronavirusom. Mlad sam i nadam se oporavku, ali juče sam bio u hitnoj i video sam neke nadrealne stvari. Činilo mi se da sam u ratu za samo četiri sata. Video sam više od 50 ljudi, sve su bile starije osobe sa istim respiratornim problemima. Zahvaljujem svim doktorima i medicinskim sestrama koji rade, zaslužili su spomenik. Poruka svim ljudima napolju - sledite pravila, ovo nije igra. Nadam se da ćemo se svi uskoro videti. S ljubavlju, Mateo Malaventura“, napisao je 41-godišnji Italijan.

Izabrane vesti

Možda ovakve poruke nekome deluju alarmanto ili panično, ali čovek koji je osetio kako izgleda u evropskom žarištu je iskreno i surovo objasnio kako ovo može da izgleda...


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara