Javor drži sve u svojim rukama: Dobro je što zavisimo sami od sebe

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 19:55

"Biće psihološki veoma teško, ali sam optimista i verujem da ova ekipa može da ostvari cilj koji je sebi nametnula na startu sezone, a to je da i naredne godine bude superligaš", poručuje Radovan Ćurčić

Javor iz Ivanjice u 36. kolu plej-auta Mozzart Bet Super lige Srbije gostuje Raničkom iz Niša u borbi za opstanak u najvišem rangu fudbala u Srbiji. Domaćinu je dovoljan i bod da zvanično obezbedi optanak u najvišem rangu takmičenja, dok će gosti morati da trijumfuju ne bi li sačuvali nadu da će i sledeće sezone igrati u Mozzart Bet Superligi.

Ekipa Javora je u poslednjih pet odigranih utakmica osvojila isti broj poena i grčevito se bori za opstanak u najvišem rangu fudbala u Srbiji. Trener tima iz Ivanjice je pred gostovanje u Nišu sumirao mečeve sa Radnikom (1:0) i Voždovcem (1:1) i najavio mečeve odluke u poslednja dva kola.

Izabrane vesti

"Iza nas su dve dosta naporne utakmice, pre svega psihološki. Morali smo da pobedimo u oba susreta, ali nismo u tome uspeli. Osvojili smo četiri boda, međutim, mislim da smo odigrali dosta korektno i uložili poslednji atom snage. U oba susreta se desilo ono što nas prati cele sezone, a to su određeni padovi tokom 90 minuta. Ne uspevamo u tim našim slabim momentima da se sačuvamo primljenog gola. Kada to kažem, mislim prevashodno na drugu utakmicu. Nismo uspeli svoju dominaciju u prvih 25 minuta da krunišem ubedljivijim rezultatom, koji bi nas sačuvao do kraja utakmice. Svoje slabosti znamo, ali i svoje kvalitete. Tako ulazimo u poslednja dva susreta, koja su nešto slično ovome što smo imali u prethodne dve utakmice", rekao je šef stručnog štaba Javora, Radovan Ćurčić.

Ivanjičani imaju bod više od Voždovca i Železničara iz Pančeva, pa će samim tim ime drugog tima koji će sledeće sezone igrati u Mozzart Bet Prvoj ligi najverovatnije biti poznato u poslednjem kolu. Takođe, dva tima će igrati plej-of sa trećeplasiranim i četvrtoplasoranim timom iz Mozzart Bet Prve lige Srbije.

U Ivanjici su svesni da drže ključ opstanka u svojim rukama.

"Ono što uvek govorim, očekivali smo borbu do poslednje utakmice i to će tako i biti. Dobra stvar je što zavisimo od sebe samih, tako da se spremamo za utakmicu u Nišu, da damo sve od sebe, kao i svim utakmicama do sada. Veoma smo ponosni na osvojenih 36 bodova, jer smo uložili poslednji atom snage da bismo došli do njih. Ipak, to je za sada nedovoljno i moramo ih osvojiti još, kako bismo i sledeće godine igrali u Superligi i za to se spremamo. Dve dosta naporne utakmice nas čekaju", jasan je Ćurčić.

Ivanjičanima su potrebne obe pobede u narednda dva meča (Radnički i Železničar Pančevo), kao i da IMT izgubi bodove u jednom od sledeća dva kola (Voždovac kod kuće ili Spartak Subotica u gostima), ukoliko žele da izbegnu plej-of i zvanično ostanu deo superligaškog takmičenja.

"Biće psihološki veoma teško, ali sam optimista i verujem da ova ekipa može da ostvari cilj koji je sebi nametnula na startu sezone, a to je da i naredne godine bude superligaš", zaključio je trener Javora.



tagovi

Radovan Ćurčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara