Javor bez daha za pobedu, Jevtović sprečio Zvezdin pad u Ivanjici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.19. | 16:20

Ivanjičani vodili, ali u finišu meča nisu imali dovoljno snage da se odbrane pred naletima ekipe Vladana Milojevića - 1:1

Crvena zvezda je doživela blago, ali možda i preko potrebno, otrežnjenje u Ivanjici pred početak reprezentativne pauze. Odlični Javor iskoristio je defanzivne mane srpskog šampiona na ovom meču i devetim golom izuzetno raspuanog Nikole Petkovića imao pobedu u džepu, ali je veliko iznenađenje sprečio Milan Jevtović u 87. minutu - 1:1 (1:0).

Ekipa Vladana Milojevića platila je danak teške serije mečeva, psihološkog i fizičkog pada posle utakmice sa Totenhemom, ali pre svega ne uigranosti sastava koji se našao na terenu. To se najviše videlo u defanzivi, gde je srpski šampion imao veliki broj grešaka. Sa druge strane, sastav Igora Bondžulića se dobro pripremio za meč, opredelio se za kontranapade i to mu se isplatilo u 25. minutu. Ipak, crveno-beli su u drugom poluvremenu bacili sve karte u napad, Milojević je u vatru bacio sve dostupne ofanzivne igrače, pa Ivanjičani nisu imali snage da odbrane pobedu. Ipak, i ovako mogu da budu izuzetno zadovoljni, ne samo bodom, već čitavom fudbalskom predstavom koju su prikazali kraj Moravice.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je tokom čitavog meča uspela da stvori veliki broj izglednih šansi, u nekoliko navrata je briljantan bio golman domaćih Đorđe Lazović, ali će Milojević imati mnogo toga da zameri svojim igračima kada je u pitanju odbrana sopstvenog gola.

Domaćin je Zvezdine defanzivne propuste tokom prvog poluvremena mogao da iskoristinu još dva navrata, ali je udarac Mrkaića nekako uspeo da zaustavi Borjan, dok je pokušaj Piščevića u samom finišu prvog poluvremena srećom po goste prohujao pored stative. Crveno-beli su takođe imali dosta dobrih prilika u tom delu igre. U energiji je tokom čitavog meča prednjačio Simić, koji je u 28. minutu namestio šansu Benu, dok je najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio Ričmond Boaći. On je sam istrčao pred Đorđa Lazovića, ali je odlični golman Javora pročitao njegovu nameru.

Vladan Milojević nije imao šta da čeka, umesto prilično bledog Kanjasa već na poluvremenu je zaigrao Tomane, pa su gosti odmah krenuli sa velikim pritiskom na gol Ivanjičana. Prvu veliku priliku u nastavku imao je Simić, koji je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac sa linije izblokirao Maričić. Ipak, ubzro su uzvratili domaći, ali je Piščevićev udarac odbranio Borjan.


JAVOR - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Petković 25, Jevtović 87/

Stadion kraj Moravice
Sudija: Petar Piper

JAVOR (4-2-3-1): Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić (od 73. minuta Đerić), Kuveljić - Maričić (od 84. minuta Cuckić), Piščević, Petković - Mrkaić.
Klupa: Poledica, Filipović, Nikolić, Đerić, Krnić, Milošević, Cuckić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, MilunovićBabićRodić - Vulić, Kanjas (od 46. minuta Tomane) - Ben, Ivanić (od 68. minuta Jevtović), Simić - Boaći.
Klupa: Vasiljević, Degenek, Pankov, Tomane, Petrović, Jevtović, Gobeljić.


Pošto pritisak gostiju nije davao željene rezultate, stručni štab Crvene zvezde u vatru je gurnuo Milan Jevtovića, umesto Mirka Ivanića, koji izuzev odlične prilike iz prvog poluvremena, nije bio previše opasan po gol domaćina. Tek taj potez je dao konkretne rezultate pred golom domaćina. Ipak, dok je imao snage Javor je igrao svoju igru, pa je Dolmagić u 70. minutu imao kolosalnu priliku, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku izblokirao Milunović.

Da bi ipak moglo da dođe do promene rezultata bilo je jasno samo minut pre gola Jevtovića. Tada je Tomane sa samo nekoliko metara udaljenosti uspeo da prebaci čitav gol. Napad kod izjednačenja rezultata povukao je Simić, koji je pred golom uposlio Boaćija, a ovaj gurnuo loptu u prazno pred Jevtovića. Usledio je precizan udarac i drugi pogodak brzonogog veziste u sezoni, na ukupno šestom nastupu u Superligi.

Crvenu zvezdu nakon reprezentativne pauze očekuje teško gostovanje Radničkom u Nišu, a potom meč sa Bajernom u Ligi šampiona.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota
Radnik - Mladost Lučani 0:1 (0:1)
/Šatara 39/

Rad - Spartak 2:0 (2:0)
/Trifunović 1, Kasalica 34/

Napredak - Čukarički 3:1 (0:0)
/Vukadinović 53pen, Vukadinović 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85/

Mačva - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Matić 2/

Nedelja
Javor - Crvena zvezda 1:1 (1:0)
/Petković 25 - Jevtović 87/

TSC - Voždovac 2:2 (1:1)
/Milićević 2, Silađi 60 - Lasickas 5, Nikolić 76pen/

Partizan - Inđija (u toku)

Proleter NS - Radnički (odloženo)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara