Javio se Hrvat iz Kopenhagena: Čestitam Zvezdi i Borjanu, ali penali su bili neregularni

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 08:59

“Ne znam zašto nismo otišli na drugu stranu”, poručio desni bek

Posle prvog meča na Marakani hrvatski bek iz redova Kopenhagena Karlo Bartolec je bio samouveren. Podgrevao je atmosferu rečima da se videlo kako je srpski šampion samo prosečan tim, sa Marinom i Benom kao istaknutim igračima.

Sudbina se samo sedam dana kasnije se žestoko poigrala sa njim. Desni bek Kopenhagena je promašio drugu meč loptu i propustio priliku da donese trijumf danskom šampionu.
Tužni smo, ali ispadanje nije nikakva katastrofa. To je sastavni deo sporta. Igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i trebalo da utakmicu privedemo kraju pre nego što je došlo do penala. Borjan je branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, bila je to utakmica njegovog života. Pokazao se i na penalima, odbranio je čak tri“, poručio je Bartolec.

Izabrane vesti

Iako je u prethodnom citatu bio umeren, mladi defanzivac je zatim pokušao da pronađe alibi.
Penale je odlučilo blato koje se napravilo na 11 metara od od gola. Ceo dan je padala kiša, stala je predveče, teren nije bio loš. Ali baš na toj tački je bio uništen. Čak šerstorica izvođača su šutirala preko gola. Bela tačka se praktično nije videla, kod mog šuta komad trave se odlomio. To nije regularno, ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugu stranu“.

Šut Karla Bartoleca završio je visoko iznad gol.
“Bio sam siguran da ću dati gol. Dan pre utakmice smo rekli da bi mogli da odluče penali. Zacrtao sam da ću pucati levo dole. Golman je otišao na drugu stranu, ali lopta mi je proklizala u tom blatu i lopta je odletela dole”.

Potencijalni reprezentativac Hrvatske je na kraju smogao snage da čestita Crvenoj zvezdi.
“Čestitam Zvezdi, borili su se sa igračem manje, odradili su dobar posao odbrambeno, golman ih je spašavao. Podjednake smo ekipe, imali smo domaću publiku, ali neko je morao da izgubi”.

Pogledajte prvu epizodu nove serije Ekipizza...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara