Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Japanac iz Zlatibora i Montenegro jure plasman u Prvu ligu Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 11:13

Prvi mečevi baraža za popunu elitnog ranga na programu su u utorak od 20 časova. OFK Petrovac dočekuje Arsenal iz Tivta, a Iskra Igalo

Ko će sledeće sezone da igra u Prvoj ligi Crne Gore? Mornar sigurno, pošto je kao pobednik drugog ranga ušao na mesto Titograda. Ostala su još dva mesta, koja će da se rasporede posle baraža. Prvi njegovi mečevi na programu su u utorak od 20 časova.

Aktuelni prvoligaši OFK Petrovac i Iskra biće domaćini u prvim duelima. U Danilovgradu će da gostuje Igalo, a u Petrovcu Arsenal iz Tivta.

Izabrane vesti

20.00: (1,67) Iskra (3,45) Igalo (5,20)

Iskra je dugo bila u igri za mesto u Evropi. Na kraju je posustala, a u poslednjem kolu je njen kiks iskoristio Rudar, pobedom je preskočio na sedmoj poziciji i tako izborio opstanak. Sada Iskra mora da igra dvomeč sa trećeplasiranim timom Druge lige.

"Imamo kvalitetniju ekipu od Igala, ali to će da bude uzalud ako na terenu ne budemo pravi. Uz sav respekt prema rivalu, pobeda je za nas jedina opcija", kazao je trener Iskre Srđan Nikić.

On neće moći da računa na Petrovića, Rogušića, Kumburovića, Šaletića i Maleševića, dok je neizvestan i nastup Đorića. I pored toga, domaćin je veliki favorit.

Zato, na duelu OFK Petrovca i Arsenala se ne očekuje toliko velika razlika. Gosti imaju solidnu ekipu, tu su i dvojica stranaca, Japanac koji je igrao prošle sezone za Zlatibor, Rjo Tačibana, kao i Argentinac adekvatnog imena - Hulijan Montenegro. Ovaj 32-godišnji krilni fudbaler veliki deo karijere je proveo u Portugaliji, gde je igrao za Boavistu i Farense, a u Arsenal je došao iz Lovćena. Montenegro je ove sezone na 19 mečeva postigao tri gola.

"OFK Petrovac je kvalitetnija ekipa, ali očekujem borbenu utakmicu. Sigurno da ćemo da imamo šta da pokažemo", kazao je Goran Jovanović, trener Arsenala.

20.00: (1,92) OFK Petrovac (3,30) Arsenal Tivat (3,90)

Jedan od najboljih igrača Petrovca stigao je sa Malte. Reč je o 33-godišnjem vezisti Marku Markoviću, koji je prethodno igrao za Nadur i Lovćen. On je ove sezone postigao tri gola na 30 mečeva.

"Znamo koliko baraž može da bude nepredvidljiv. Uvek smo izlazili kao pobednici, nadam se da ćemo i ovog puta, mada je svaki baraž priča za sebe", rekao je Marković.

CRNA GORA 1 - PLEJ-AUT (PRVI MEČEVI)

Utorak

20.00: (1,67) Iskra (3,45) Igalo (5,20)

20.00: (1,92) OFK Petrovac (3,30) Arsenal Tivat (3,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Crna Gora 1Iskra DanilovgradFK Igalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara